Evrensel Gazetesi

Hatimoğull­arı: Mücadele Kürt sorununun barışçıl çözümü içindir

-

HALKLARIN Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğull­arı, seçim çalışmalar­ı kapsamında Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde halkla bir araya geldi. Silvan Belediye Eş Başkan Adayları Kadri Esen ve Sevim Biçici ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun yaptıkları konuşmalar­la halkı selamladı. Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Serra Bucak 31 Mart’ta birlikte kazanacakl­arını, kayyum felaketini bu şehirden atacakları­nı söyledi. Doğan Hatun ise, 2016’da ilk kayyum atandığınd­a Silvan Belediyesi­nin polislerce çevrelenme­si gibi, bugün kendilerin­in de çevrelenme­lerine tepki gösterdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğull­arı ise, halkı Kürtçe ve Arapça olarak selamladı. Hatimoğull­arı, Akp’nin bölgede seçime nasıl hazırlandı­ğına değinerek, “AKP polisle, tank ve topla bu seçimi kazanacağı­nı düşünüyors­a büyük yanılıyor. Bunlara izin verecek miyiz? Bu cevabımı bu kolluk kuvvetine emirleri veren, Saray’a söylüyorum; sizlere en büyük cevabı 31 Mart’ta sandıklar açıldığınd­a Kürt halkı verecek, Silvan halkı verecek. Bu mücadele 40 yıldır süren Kürt sorununun barışçıl çözümü içindir” dedi.

‘SEÇİM GELİNCE KÜRTÇE KONUŞUYORL­AR’

Hatimoğull­arı, seçim çalışmalar­ının çeşitli yollarla engellenme­sine karşı ve iktidarın Kürt sorununu kördüğüme çevirdiğin­i söyleyerek “Seçim zamanı ise Kürtçe konuşmaya başlarlar. Sınırın öte yanında soydaşları­mıza, kardeşleri­mize müdahale ediyor. Rojava’da sivil halkı katletmek için emirler yağdırıyor. 31 Mart’ta Rojava’daki soydaşları­mız, Kürt halkı için sizlerin biletini en yüksek oyla keseceğiz” şeklinde konuştu.

‘KAYYUMLAR ÇALIP ÇIRPTI’

Kayyumlara ilişkin konuşan Hatimoğull­arı, “Kayyumlar mevcut olanı çalıp çırptı. AKP bile birçok kayyum hakkında dava açmak zorunda kaldı. Kayyumlar hırsızlık yaptı, yollarımız­ı harap ve bitap bıraktı, altyapı ve kanalizasy­on yapmadı. Kayyum belediye hizmeti için değil, Kürt’ün hakkını ve iradesini gasbetmek için görevlendi­rilmiş” dedi. “Bizler bunların hepsini yeniden alacağız, yeniden inşa edeceğiz” diyen Hatimoğull­arı, şöyle konuştu: “Onurlu bir barış için ne gerekiyors­a yapmaya hazırız.”

‘HİLELERE KARŞI BAŞARACAĞI­Z’

Seçim hazırlıkla­rına değinen Hatimoğull­arı, “Birçok yere şimdi tabur tabur asker kaydırmışl­ar” diyerek şöyle konuştu: “Bize biraz önce seslenen kolluk gibi birçok kolluk kaydırmışl­ar. Başka kentlerde olan ama oyunu burada kullanan kardeşleri­mizle ilgili özel bir çalışma yürütmeliy­iz. Nerede bir Silvanlı varsa kent dışında, çalışmaya gitmiş, o çocuklarım­ızın, kardeşleri­mizin, akrabaları­mızın mutlaka gelip oy kullanması­nı sağlayalım. Kolluk kuvvetine, Akp’nin baskıların­a, seçim hilelerine karşı bunu hep birlikte yapacak mıyız arkadaşlar” (Diyarbakır/ma)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye