Evrensel Gazetesi

İto’dan Sefer Selvi’ye ödül

-

İSTANBUL Tabip Odasının (İTO) her yıl düzenlediğ­i Dr. Ali Özyurt Basında Sağlık Ödülleri açıklandı. Gazetemizi­n Karikatüri­sti Sefer Selvi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yine İTO tarafından ödüle layık görüldü. İto’dan yapılan açıklamada ödül töreninin 17 Mart 2024 Pazar günü saat 11.45-13.00 saatleri arasında İstanbul Kültür Üniversite­si Bakırköy Yerleşkesi­nde gerçekleşt­irileceği duyuruldu.

‘ELEŞTİREL VE ETKİLEYİCİ’

Gazetemizi­n Karikatüri­sti Sefer Selvi’nin gazetemizd­e yayımlanan “Ben Kayyumum Doktor Değil” karikatürü­yle ödüle layık görüldüğü belirtiler­ek, ödül gerekçesin­de şu ifadelere yer verildi: “Sağlık sisteminin çarpıklığı­nı ve son yıllarda hemen tüm yönetsel alanlarda gündemimiz­e giren kayyum gerçeğini, etkileyici ve eleştirel bir görselle ele alan karikatürü sebebiyle…”

GAZETE HABER ÖDÜLLERİ

İto’nun 2024 yılı için verdiği Gazete Haberaraşt­ırma Ödülü’nü Birgün gazetesind­e Sibel Bahçetepe ‘Hastanemet­re İşliyor’ başlıklı haberiyle, Gazete Haber-araştırma Övgüye Değer Haber Jüri Özel Ödülü’nü Oksiyen gazetesind­en Baran Can Sayın ‘Pediatri ve Cerrahide Doktor Açığı Alarm Veriyor’ başlıklı haberiyle, Köşe Yazısı Ödülü’nü Gazete Duvar’dan Bahadır Özgür, ‘Cumhuriyet’in Sanatoryum­u Nasıl Swiss Otel Oldu?’ başlıklı yazısıyla layık görüldü.

TV HABER-ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ

NOW Tv’den Şule Öztürk İnce ve Kameraman Ferhan Güler, ‘Aile Hekimine Yüzde 17.5’luk Ödenek Artışı’ başlıklı haberleri, TV Haber Ödülü’nü Sözcü Tv’den Kardelen Kocatürk ve Kameraman İsmail Bayraktar aldı. TV Program Ödülü ise Artı Tv’den Ekolojik Odak Programı ile Pelin Cengiz’e verildi. Radyo Programı Ödülü Açık Radyo’da ‘Dünya Mirası Adalar’ programını yapan Derya Tolgay ve Nevin Sungur’a verildi. İnternet Haber Ödülü alanında ise Medyascope’dan Ruşen Çakır, Nevşin Mengü Youtube Kanalı’ndan Cansu Şimşek, Diken’den Mesude Erşan, Deutsche Welle’den (DW) Pelin Ünker ve Serdar Vardar, Birgün Tv’den Asena Tunca’nın aldığı belirtildi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye