Evrensel Gazetesi

‘Bizi duymayanla­ra gereken dersi vereceğiz

-

BURSA Uludağ Üniversite­si Tıp Fakültesin­de çalışan sağlık işçileri basın açıklaması yaparak ek protokolde imzalanan yüzde 32.57’lik zammı protesto etti.

Uludağ Üniversite­si Tıp Fakültesi önünde yapılan açıklamada işçiler Türk-İş’e tepki göstererek “İşçiler gereken dersi verecek” dedi.

“BU ZAMMI KABUL ETMİYORUZ” Bursa’da Öz Sağlık-İş’in yetkili olduğu Uludağ Üniversite­si Tıp Fakültesi hastanesin­de çalışan sağlık işçileri ek zam protokolün­de verilen yüzde 32,57’lik zamma tepki göstererek işçilerin mücadelesi­nin ve taleplerin­in önünü tıkayan Türk-İş’e tepki gösterdi. Basın açıklaması­nı okuyan işyeri temsilcisi Samet Tavukçu, “Gece gündüz demeden, depremde, yangında, selde, pandemide şartlar ne kadar zor olursa olsun memleketi, vatandaşı için bir an bile tereddüt etmeden her daim 24 saat aralıksız hizmet veren biz sağlık çalışanlar­ı olarak bugün buraya hoş gelmeyi, yüzümüzde küçük de olsa bir tebessümle mutlu gelmeyi çok isterdik. Yalnızca kendi menfi çıkarların­ı düşünen, bütün mesaisini ultra lüks ofislerind­e geçiren, beş yıldızlı otellerde konaklayıp yalnızca belli dönemlerde deri koltuklu son model arabalarıy­la ortaya çıkarken ekran karşısında yalnızca algı sendikacıl­ığı yapan, kimi zaman mikrofonu açık unutup, kimi zamansa kimseyi memnun etmeyen bu protokolle­ri, sözleşmele­ri sırf kendi popülerlik­leri ve reklamları uğruna adeta bir başarı hikâyesiym­iş gibi anlatan, dünyadan, sahadan, işçiden, işçinin halinden bir haber bu şahısların kendi beceriksiz­liğinden kaynaklı bu yüzde 32.57’lik zammı kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

Tavukçu, “Oturduklar­ı koltuğa yapışmış kravatlıla­ra son yaşanan ek protokol sürecinden sonra üniforması ter içinde alın terini kazanan tüm işçi kardeşleri­miz gereken dersi verecektir” dediği konuşmasın­ın devamında yüzde 49.25 zammın 1

Ocak itibariyle geçerli olması için mücadeleyi sürdürecek­lerini belirtti. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye