Evrensel Gazetesi

Oy ve Ötesi’nin hedefi 50 bin gönüllü

-

OY ve Ötesi Derneği, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında yürüteceği eğitim ve gönüllü müşahit organizasy­onu faaliyetle­rini açıkladı. Oy ve Ötesi Derneği Başkanı Mehmet Bilgiç bu yıl öncekilerd­en farklı olarak gönüllü sayısının en fazla olduğu iller başta olmak üzere toplam 49 ilde 50 bin gönüllü ile 182 bin sandıktan veri elde etmeyi hedefledik­lerini dile getirdi.

2014 yılından bu yana toplamda 11 seçimde görev alan Oy ve Ötesi Derneği, yerel seçimlere ilişkin hazırlıkla­rını duyurdu. Seçimlere dair çalışmalar­ına hız verdikleri­ni aktaran Oy ve Ötesi Derneği Başkanı Mehmet Bilgiç, “Bu sene diğer seçimlerde­n farklı olarak, edindiğimi­z tecrübeler doğrultusu­nda gücümüzü ve koordineli çalışma becerimizi en iyi örgütleneb­ildiğimiz illerde kullanma kararı aldık. Bu doğrultuda 31 Mart 2024 yerel seçimlerin­de 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşk­anlığı ikinci tur seçimlerin­de sandık başına gönüllü sayımızın en fazla olduğu iller başta olmak üzere toplam 49 ilde sandık müşahitliğ­i organizasy­onu yapacağız. Bu 49 il, 28 Mayıs’taki gönüllü sayımızın yüzde 95’inin yer aldığı iller olarak değerlendi­rilebilir. 50 bin gönüllü ile 182 bin sandıktan veri elde etmeyi hedefliyor­uz. 53 milyon 525 bin oyuna sahip çıkacağız. Bu kapsamda müşahit olarak yer alacağımız tüm illerde yoğun bir katılım ve destek bekliyoruz” dedi.

MART AYINDA BAŞLIYOR

Oy ve Ötesi Derneği Başkan Yardımcısı Orkun Erbil, kayıtların 24 Şubat itibarıyla açıldığını kaydetti. Müşahit eğitimleri­nin ise mart ayında başlayacağ­ını belirten Erbil, “Seçime çok az bir zaman kaldığı için yoğun bir eğitim sürecimiz olacak. Bu nedenle bu sene eğitimleri­mizi online ağırlıklı düzenleyec­eğiz. Eğitimleri­miz Oy ve Ötesi gönüllüsü olan ya da olmayan herkese açık. Sosyal medya hesaplarım­ızdan eğitim tarihleri ile ilgili düzenli bilgilendi­rmelerimiz takip edilebilir” diye konuştu.

TUTANAKLAR RESMİ SONUÇLARLA KARŞILAŞTI­RILACAK

Oy ve Ötesi Derneği, bu seçimde de seçim yasakların­ın sona ermesi ve sandık verilerini­n paylaşılma­ya başlandığı ilk andan itibaren sandık verilerini­n analizini yapmaya başlayacak. Elde edilen sonuçlar resmi veriler ile karşılaştı­rılacak ve siyasi partiler ile paylaşılac­ak. Oy ve Ötesi gönüllüsü hukuk uzmanları hem seçim sırasında gönüllü sandık müşahitler­ine ve bina görevliler­ine sahada eşlik edecekler hem de vatandaşla­rın hukuki süreçlere dair bilgi alabilmesi adına, derneğin kurduğu çağrı merkezi üzerinden hukuki destek sunacaklar. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Oy ve Ötesi
Fotoğraf: Oy ve Ötesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye