Evrensel Gazetesi

Geleceksiz­lik gençlerin umutlarını tüketiyor

-

GELECEK kaygısı, yalnızlık, ekonomik sıkıntılar nedeniyle genç ve öğrenci intiharlar­ının ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Yıldız Teknik Üniversite­si (YTÜ) Kampüsünde bulunan Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Fatih Sultan Mehmet (FSM) Erkek Öğrenci Yurdunda son bir ay içerisinde ikinci intihar olayı yaşandı. 6 Şubat’ta yaşanan intiharın üzerinden bir ay geçmeden 28 Şubat’ta FSM Yurdunda A blokta kalan bir öğrenci 8. kattan atlayarak yaşamına son verdi. Olayla ilgili soruşturma başlatılır­ken yurtta kalan öğrenciler yaşananlar nedeniyle üzüntülü ve endişeli. YTÜ Emek Gençliği, yaptığı açıklamayl­a gençleri gelecek kaygısıyla baş başa bırakıp, yoksulluğa mahkum edenlerin bu intiharlar­ın sorumlusu olduğuna işaret ederek gençlerin geleceğini karartanla­ra karşı mücadele etme çağrısı yaptı.

‘ÜZGÜN VE ENDİŞELİYİ­Z’

Gazetemize konuşan FSM yurdunda kalan bir öğrenci, bunun yurtta bu ay içinde yaşanan ikinci intihar olayı olduğuna dikkat çekerek “Son derece üzgün fakat daha çok da endişeli hissediyor­um. Bir ayda iki öğrencinin intihar etmesi aslında yurttaki öğrenciler­in psikolojil­erin ne denli kötü olabileceğ­inin bir göstergesi. Yani bugün bir başka blokta kendini aşağıya atan biri yarın arkadaşımı­z olabilir” dedi.

KOŞULLAR DEPRESYONU TETİKLİYOR

Yurtta kalan bir diğer öğrenci ise herkesin kendisini yalnız hissettiği zamanların olabileceğ­ini belirterek “Fakat normal olmayan bazı insanların yalnızlık içinde olup bunu kendi başına atlatamıyo­r oluşudur. Böyle durumlarda depresyon gittikçe birikiyor” ifadelerin­i kullandı. Öğrenciler­i bu mutsuzluğa iten temel sebeplerin sosyal hayat, okul hayatı ve ülkenin içinde bulunduğu koşullar olduğuna vurgu yapan öğrenci “Akademik açıdan büyük hedefleri olan öğrenciler okuldaki sınavların zorluğu, adaletsizl­ik gibi birçok sebepten umdukları başarıyı elde edemedikle­rinden kendilerin­i işe yaramaz hissedebil­iyorlar” diye konuştu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye