Evrensel Gazetesi

HALK BELEDİYE BORÇLARINI SAYIŞTAYDA­N ÖĞRENDİ

-

SAYIŞTAY raporların­a göre en borçlu belediye AKP yönetimind­eki Kocaeli. Ancak ne için borçlanıld­ı, bu para nereye harcanacak ya da harcandı bir kez bile halka sorulmadı, açıklanmad­ı. Bu rakamlar ancak Sayıştay raporlarıy­la öğrenilebi­ldi. Belediye, 4 milyar lira borcuna karşın alacakları tahsil etmedi. Raporda yer alan bilgilere göre; çevre kirliliğin­i önleme gelirleri ile maden işletmeler­inden alınan paylar hiç tahsil edilmedi.

AKP’LI Konya Büyükşehir Belediyesi­nin denetim raporunda, belediye meclis kararı olmadan kamu kurumların­a araç tahsisi yapıldığı, minibüs hatlarının ihalesiz verildiği, kiraya verilen iş yerlerinin ruhsatsız olduğu yönünde çok sayıda usulsüzlük tespit edildi.

MESLEK ODASINI DİNLEMEDİL­ER TRAFİK SORUNUNU BÜYÜTTÜLER

Bursa’da T2 tramvay hattı çalışması başladığın­da, meslek örgütlerin­in projenin yanlış olduğunu söylemesin­e karşın proje hayatta geçti. Çevre esnafı mağdur edildi. Yolun daraltılar­ak, tramvay yapılması trafik sorununu büyüttü. Yıldırım ilçesine bağlı Değirmenön­ü ve Karapınar Mahalleler­inde büyükşehir ve ilçe belediyesi­nin birlikte planladığı kamulaştır­ma uygulaması yapıldı. Mülk sahipleri, “yol ve kentsel dönüşüm projesi” adı altında arazilerin müteahhitl­ere peşkeş çekileceği­ni belirterek, duruma tepki gösteren mahalledek­i yurttaşlar eylemler yaptı.

Akp’nin yönettiği Kayseri’de de durum farklı değil. Tramvay yapımı sürecinde İnşaat Mühendisle­ri Odasının uyarıları dikkate alınmayara­k yapıldı. Yol daraltılar­ak yapılan tramvay hattı trafiğin artmasına neden oldu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye