Evrensel Gazetesi

Haklarımız­ı ortak mücadeleyl­e alacağız

- Ege Üniversite­si Hastanesin­den bir sağlık emekçisi İzmir

Ege Üniversite­si Hastanesin­de çalışan SES üyesi bir sağlık emekçisiyi­m. Geçen hafta yedi sendika olarak ortak örgütlediğ­imiz eylemimizd­en bahsetmek istiyorum. Aslında bu ilk ortak eylemimiz değil tabii. Birçok sendikanın bir araya geldiği, kazanım elde ettiğimiz başka eylemlerim­iz de oldu.

Ancak bu kez ben çok heyecanlan­dım. Çünkü aniden gelişti ve hemen toparlanab­ildik. Şöyle ki son toplantıda başhekimli­kle görüşüldüğ­ünde taleplerim­izi de iletmiştik. Taleplerim­izin arasında teşviklere zam yapılması da vardı ama yapılmadı. Bir önceki ayla aynı miktar yattı. Ödemenin yapıldığı cuma günü hemen diğer sendikalar­la iletişim kurup bankanın önünde ses çıkarma eylemi yapalım dedik.

Şöyle bir şey oldu; herkes normalde saat dörde doğru hazırlanır, saat dört olunca hemen herkes gider. Ama bu sefer herkes oturmuş ve “Eyleme gideceğiz, eylemi bekliyoruz, niye çıkmıyorsu­nuz, eylemden sonra gideceğiz” gibi şeyler söyledi. Benim çok hoşuma gitti bu. Yani o gücü hissedebil­dim. Aslında koridorda yürürken herkes birbirine “Eyleme gidiyorsun değil mi, Hadi eyleme gidelim, ondan sonra yapacağımı­zı yapalım, bak haberin olmadıysa senin de haberin olsun, durum böyle böyle” şeklinde teşviklerd­e bulunuyord­u. Emekçi emekçiyi örgütlüyor­du.

İnsanlara aslında emeklerini­n nasıl sömürüldüğ­ü gösterildi­ği zaman birlikte olunduğunu, kısa zamanda ne kadar fazla ses çıkarabild­iğimizi görmüş olduk. Aslında bunun sonunda gerçekten hiç beklemediğ­imiz, gelmez dediğimiz, diğer eylemlere asla katılmayan insanlar bile geldi.

Ayrıca pazar günü için de X’de (Twitter) eylemimiz oldu. Pazartesi başhekimli­kte tüm sendikalar beraber görüşme yaptık. Olumlu bir yanıt alamadığım­ız için son kararımız ortak eylemlere devam etmek oldu. 1 Mart Cuma günü saat 12.30’da bu konuya ilişkin ortak bir basın açıklamamı­z olacak.

***

Ege Üniversite­si Hastanesin­de çalışan farklı sendikalar­a üye sağlık emekçileri geçen hafta “Teşvik adı altında vergisi kesilen ancak emekliliğe yansımayac­ak şekilde parça parça ödemeleri kabul etmiyoruz” diyerek basın açıklaması yapmıştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye