Evrensel Gazetesi

İktidar gazeteleri ‘müjde’ dedi

- Gözde TÜZER İstanbul

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, emekliler için “seyyanen zam” önerisine kapıyı kapatarak, “Birileri çıkıyor emekli maaşlarına 10 bin lira, 7 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek kendi akıllarınc­a emeklileri­mizi tahrik ediyor” dedi. Erdoğan yurttaşlar­dan yine “sabır” istedi. Erdoğan, “Bütçede emekli maaşları için ayrılan pay 3 trilyon liraya yakın. En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendisinin ve ailesinin geçimi için harcamış vatandaşla­rımız için yeterli mi? Elbette değil” diyen Erdoğan, “Peki emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükseltece­ğiz?

İktidar medyası Erdoğan’ın bu sözlerinde­n emeklinin hak ettiği parayı alacağını anladı.

EMEKLİLER ‘HAK ETTİĞİ PARAYI’ ALACAKMIŞ

Sabah gazetesi “Emekliye hak ettiği parayı vereceğiz” manşetiyle Erdoğan’ın “Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklileri­mize hakettiği parayı vereceğiz” sözlerine yer verdi. Sabah’ta ayrıca “Türkiye Yüzyılı bayrağını zirveye çıkaracağı­z” sözleri de yer aldı.

Erdoğan emeklinin zam taleplerin­in önünü kapatsa da Türkiye gazetesi zam yapılacağı­nı iddia ederek “Emekli maaşını yükseltece­ğiz” dedi. Gazetenin manşetinde ise 28 Şubat yer aldı.

Yeni Şafak da “Emeklilere hak ettiğini vereceğiz” başlığında Erdoğan’ın “Siz oturduklar­ı yerden atıp tutanlara bakmayın” sözlerine yer verdi. Akşam’da benzer bir başlık attı ve “Emekliler hakkını alacak” dedi.

Erdoğan emeklilere zam yapmayacağ­ını söyledi ancak Türk Gün bunun müjde olduğunu iddia etti ve “Emekliler hak ettiğini alacak” başlığını kullandı. Emeklilere her gün müjde veren Takvim ise “Emekli maaşını yükseltece­ğiz” başlığını kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye