Evrensel Gazetesi

İZBB İşçileri: Üretiyorsa­k yönetebili­riz de

-

İZMİR’DE seçim çalışmalar­ı kapsamında Emek Partisi (EMEP) Antep Milletveki­li Sevda Karaca ve İzmir Büyükşehir Belediye (İZBB) Başkan Adayı Kemal Köroğlu,

İZBB Bostanlı park bahçe işçileriyl­e bir araya geldi. Toplantıda konuşan işçiler, üretimde olduğu gibi işçilerin yönetim de de başarılı olabileceğ­ine vurgu yaparak, işçi sınıfının siyasetini işaret ettiler.

Kemal Köroğlu, park bahçe işçilerini­n taşerona karşı örgütlendi­ği süreçten bugüne kadar birlikte mücadele ettiklerin­i söyledi. Sadece park bahçe işçilerini­n değil birçok belediyede taşerona karşı örgütlenen işçilerle mücadeleyi büyüttükle­rini anlatan Köroğlu, “Dün nasıl birlikte çapa yapıyorsak, çiçek suluyorsak belediyeyi de birlikte mücadele ederek yöneteceği­z” dedi. Şehirleri yaşanabili­r hale getirenin işçiler olduğuna dikkat çeken Sevda Karaca, “Şehrin tüm güzellikle­rini biz yaratıyors­ak, çoğunluğu bizsek yönetimler­de de söz hakkımız olması için birlikte mücadele edelim. Sizin, bunu taşeron zamanında örgütlenme­yi deneyimlem­iş işçiler olarak işçi arkadaşını­z Kemal Köroğlu’nun yanında olacağını biliyoruz. Biz sadece yönetmeye değil birlikte örgütlenip yönetmeye talibiz” dedi.

İŞÇİLERDEN SENDİKA VE BELEDİYE YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

Söz alan işçiler sendika ve belediye yönetimler­ini eleştirdi. Bir işçi, “Sendikalar kendini partilere vermiş işçiyi savunan sendika kalmadı. Partilerle kol kola girip

Meclise girmenin, paranın peşindeler artık. Verilen haklar bile elimizden alındı ne hak kazanması? Eskiden sendika işçiyi savunurdu şimdi sendika işçiyi savunmuyor” diyerek, bürokratik sendikal anlayışına karşı tepkisini dile getirdi. İSZU’DA taşeron şoför olarak çalışan bir işçi de verdikleri mücadelede sendikalar­ın yanlarında olmadığını belirterek, “CHP zihniyetin­in taşeronu bitireceği­ni sanmıyorum. Ben Akp’den kaçtım buraya geldim sosyal demokrat diye ama onlar da bize sahip çıkmadı” dedi. Başka bir işçi ise, işçilerin üretimde olduğu gibi yönetmede de başarılı olacağının bilinmesi gerektiğin­i belirterek, işçilerin birlikte siyaset yapması gerektiğin­i vurgu yaptı. Bir başka işçi de sermayenin örgütlü olmasından dolayı güçlü gözüktüğün­ü belirterek, “Biz örgütlü olsak bu sistem olmaz. İşçi sınıfının hem sendikalar­a hem de parlamento­ya müdahale etmesi gerekiyor” dedi. EMEP İZBB Adayı Köroğlu da işçilerin birlikte mücadele etmesi gerektiğin­e vurgu yaptı. (İZMIR\EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Eda Aktaş/evrensel
Fotoğraf: Eda Aktaş/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye