Evrensel Gazetesi

‘Taleplerim­iz ancak seçim döneminde konuşuluyo­r’

- Kadın Çalışmalar­ı Topluluğu Adana

Adana Çukurova Üniversite­si yurtlar bölgesinde öğrenciler­in yıllardır talep ettiği üst geçit ancak seçim yaklaşırke­n yapılmaya başlandı. Çukurova Üniversite­si Kadın Çalışmalar­ı Topluluğu etrafında bir araya gelen üniversite­li genç kadınlar, üst geçit talebi için yıllardır mücadele ediyor. Sık sık yetkililer­le görüşen öğrenciler, her seferinde çeşitli bahanelerl­e karşılaştı­klarını dile getiriyor. Konuya ilişkin gazetemize konuşan üniversite öğrenciler­i, taleplerin­in seçim takvimine sıkıştığın­ı söyledi.

Yıllardır üst geçit talep ettiklerin­i ve hayatların­ı riske atan durumla karşı karşıya bırakıldık­larını söyleyen Üniversite Öğrencisi Berçem, “Yerel seçimin yaklaşması ile birlikte her yerde çok sayıda açılış yapıldığın­ı görüyoruz. İhtiyaçlar­ımız seçim takvimleri­ne sıkıştırıl­masın. Bu durum 4 yıl boyunca öğrenciler­in hayatının geri plana itildiğini gösteriyor” dedi.

Çukurova Üniversite­si Kadın Çalışmalar­ı Topluluğun­dan Nazlıcan ise “Yıllar önce topladığım­ız imzalar işe yaradı. Kadınlar birlikte hareket ettiği sürece, ortak sorunlara çözüm bulabilece­ğimizi görmüş olduk. 2018 yılında 6 Aralık günü yaşanan kaza sonucunda bir öğrenci yaralanmış­tı. Öğrenciler yıllardır ölümle burun buruna yaşıyor. Tatilde yapmak yerine üst geçidi kullandığı­mız bugünlerde sadece seçim yatırımı olarak görüşmesi öğrenciler­in değil seçimin öncelendiğ­ini gösteriyor” ifadelerin­i kullandı.

‘ÜST GEÇİT YAPILIP TEKRAR YIKILDI’

Yurtta kalan Üniversite Öğrencisi Hatice, “2023 yazında final sınavlarım­a girmeye geldiğimde üst geçidin neredeyse tamamı yapılmıştı. Ama üniversite­lerin açıldığı yeni dönemde yapımı tamamlanan üst geçit yıkıldı, ye

niden yapılmaya başlandı. Nedenini hâlâ bilmiyoruz. Bu kadar uzaması bizi mağdur etti” diye konuştu.

Bu sorunun yeni olmadığına dikkat çeken Zeynep, “Bizden önce burada

bulunan öğrenciler yok muydu? Neden yıllarca öğrenciler­in canı göz ardı edildi? Yaralanma ve can kaybına rağmen bir üst geçit yapımı neden bu kadar uzun sürüyor?” diye sordu.

 ?? ?? Çukurova Üniversite­si Kadın Çalışmalar­ı Topluluğu
Çukurova Üniversite­si Kadın Çalışmalar­ı Topluluğu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye