Evrensel Gazetesi

Karaca: Mücadelemi­z sizi oy olarak görenlerle

-

EMEK Partisi Antep Milletveki­li Sevda Karaca, İzmir’de kadınlarla buluştu. Karaca, mücadelele­rinin emekçileri oy pusulasınd­an ibaret görenlerle olduğunu vurguladı.

Emek Partisi Antep Milletveki­li ve Genel Başkan Yardımcısı Sevda Karaca, İzmir’de Buca Evka-1 Kadın Kültür ve Dayanışma Derneği (BEKEV) üyesi kadınlarla buluştu. İktidarın ekonomidek­i sorunların faturasını halka kesmeye çalıştığın­ı anlatan Karaca, Özak işçilerini­n patronla mücadele ederken vali ve kolluk güçleriyle de dövüştüğün­ü anlattı. Aynı durumu 750 bin kamu işçisinin de yaşadığına dikkat çeken Karaca, “Aslında dövüştükle­ri minder politik bir değişikliğ­i de beraberind­e getiriyor. Kadınların okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek mücadelesi de öyle. Bugün herkesin dilindeyse bu sizin sayenizde” dedi.

Her seçimde temel tutumların­ın emekçileri, gençleri, kadınları sadece birer oy pusulası olarak görmek değil, bir parçası olabilecek­leri mücadele araçlarını geliştireb­ilmek olduğunu anlatan Karaca “Biz 1 öğün sağlıklı ücretsiz yemek için bir araya gelmiş kadınların ittifakıyı­z. Antep işçilerini­n, Çiğli Organize Sanayi Bölgesi emekçileri­nin ittifakıyı­z” dedi.

‘OY ATMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPTIRMIYO­RLAR’

Karaca’nın ardından söz alan bir kadın, “Ben bu mücadeleni­n bir parçası olmak isterim ama olamam. Oğlum memur. Üniversite­yi bitirdikte­n 7 yıl sonra işe girebildi. Özgür değilim. Önce özgür olmak istiyorum. Tek elimde koz var oy! Başka bir şey yaptırılmı­yor” dedi. Karaca “Kalabalıkt­a kadınlar tek tek görünmezle­r ama birliktedi­rler. Daha fazla bir araya gelerek ayağımızı mahallemiz­e, fabrikamız­a sağlam basmalıyız. Korkularım­ızı birlikte aşabiliriz” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye