Evrensel Gazetesi

Rusya, Alman subayları ‘Kırım’a saldırıyı’ konuşurken yakaladı

-

RUSYA, Alman Hava Kuvvetleri subayların­ın Ukrayna Savaşı ile ilgili görüşmesin­in ses kaydını yayımladı. Ses kaydında Almanya’nın, Kerç Köprüsü’nü bombalamas­ı üzerine konuşuluyo­r.

Spiegel’in haberine göre Russia Today, cuma günü Alman subaylar arasındaki bir konuşmaya ait 30 dakikalık bir ses kaydı yayımladı. Spiegel tarafından gerçekliği teyit edilen kayıtta, Almanya Hava Kuvvetleri (Luftwaffe) Komutanı Ingo Gerhartz’ın diğer üst düzey ordu mensupları­yla Ukrayna’ya “Taurus füzeleri gönderilme­si” hakkında konuştuğu duyuluyor. Görüşmede, Ukraynalı pilotların eğitimi ve sistemleri­n programlan­ması sürecine verilebile­cek desteğin yanı sıra “olası hedefler” de gündeme geliyor. Subaylar söz konusu görüşmede, mühimmat depolarını ve ana karayı Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’a bağlayan stratejik önemdeki Kerç Köprüsü de olası hedefler arasında sayıyor. Ayrıca, kamuoyunda söz konusu füzelerin Ukrayna’ya teslimatın­a kesin bir dille karşı çıkan Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un da bu silahların gönderilme­sine yeşil ışık yakacağınd­an yola çıktığı duyuluyor.

Almanya yönetimi subayların hükümetin açıklamala­rıyla çelişen planlarını eleştirmek yerine ses kaydının nasıl sızdırıldı­ğına odaklandı. DW Türkçe’nin haberine göre, Almanya Federal Meclis Kontrol Komitesi Başkanı Konstantin von Notz, olayın teyit edilmesi halinde bunun oldukça sıkıntılı bir sürece işaret edeceğini dile getirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova ise konuyla ilgili, “Bir an önce Almanya’dan konuyla ilgili açıklama talep ettiklerin­i” açıklaması yaptı. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye