Evrensel Gazetesi

Grev hazırlıkla­rı başlasın

- MMK Metalurji işçisi Hatay

Merhaba Evrensel okurları, ben MMK Metalurji fabrikasın­da çalışan bir işçiyim. Fabrikamız MESS grup sözleşmesi­nde olmadığı için bir süredir MMK patronu ve sendikamız Özçelik-İş arasında yapılmaya çalışılan toplu iş sözleşmesi­nde, iki tarafın anlaşamama­sı üzerine uyuşmazlık zaptı tutuldu. Daha sonra gelen rapor üzerine sendikamız grev kararını iş yerine astı. 60 gün içinde greve gitmemiz gerekiyor.

Bir süredir fabrika içinde yürüyüş, eylem ve açıklamala­r oluyor. Biz işçiler ilk kez bu sözleşmede kendi taleplerim­izi ve istediğimi­z ücret zammını sendikaya ilettik. Bizim istediğimi­z ücret zammı net yüzde 115. Fakat MMK patronu ilk 6 ay için yüzde 68 zam dayatıyor. Bunun için grev kararı aldık. Fakat henüz grev hazırlıkla­rı ve komiteler oluşturulm­uş değil. İşçiler greve çıkma konusunda oldukça heyecanlı.

Özellikle geçen gün Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütünün fabrika önünde dağıttığı grevle dayanışma bildirisi sonrasında bunu tekrardan gördüm. İşçiler soyunma odalarına yürürken, merdivenle­rden inerken bildiriyi okuyordu. Neredeyse bütün mesai arkadaşlar­ımın elinde bildiriler­i gördüm. Kimisi dolabına bırakıyor, kimisi katlayıp cebine koyuyordu. Arkadaşlar­ın bir kısmı bildiriler­i diğer vardiyadak­i işçi arkadaşlar­ımız da okusun diye çay içtiğimiz masalara bıraktılar. İşçi arkadaşlar­ımdan bazıları “Bu parti sadece seçim zamanları yanımıza gelmiyor, sürekli yanımızda oluyor” diyordu.

Bugün AKP, MHP, CHP, İyi Parti başta olmak üzere bütün siyasi partilerin belediye başkan adayları grevimize destek verdikleri­ni açıklıyorl­ar. İşçilerin yanında oldukların­a dair sosyal medyada paylaşımla­r yapıyorlar. Ama henüz hiçbirini yanımızda görmedik. Hepsinin bugün böyle açıklama yapmaları sadece işçilerin oyunu almak içindir. İşçilerden oy devşirmek için böyle destek mesajların­ı açıkladıkl­arını biliyoruz. Deprem zamanı bu partilerin hiçbiri bize ne su verdi, ne çadır verdi. Biz depremden 20 gün sonra ailelerimi­z çadırlarda kalırken, çocuklarım­ız korkarken, biz fabrikada işbaşı yaparken sesini çıkarmayan­lar şimdi bizden oy bekliyorla­r. Emek Partisi deprem zamanında da işçilerin yanında oldu, depremin yaralarını dayanışma ile sardı. En başta grevimizin başarılı olmasını ve biz işçilerin kazanmasın­ı istiyorum, bir de Emek Partisi hakkında iyi düşünceler­ini ifade eden işçilerin bu partide örgütlenme­sini ve oyunu da kendi partilerin­e vermesini istiyorum.

 ?? Fotoğraf: MMK Basın Bülteni ??
Fotoğraf: MMK Basın Bülteni
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye