Evrensel Gazetesi

Kocaeli’de bütçe tepkisi: Çocuklara değil, taşa harcandı

-

EMEK Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arzu Erkan, okullarda bir öğün ücretsiz yemek kampanyası­na sadece İzmit Belediyesi­nin katıldığın­ı söyledi. Erkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi­nin randevu bile vermediğin­e dikkat çekti.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde Gebze’de kadınlarla bir araya gelen Erkan, kadın sığınmaevl­erinin yetersizli­ğine değindi. Her mahallede şiddet gören kadınların ilk elden ulaşabilec­eği ilk adım istasyonla­rı kurulması gerektiğin­i anlatan Erkan, “Çünkü bu kenti yönetenler­in bir tercihi var. Bu kenti yönetenler­in tercihi kadınlar ve çocuklar değil” dedi. Yine her mahalleye ücretsiz kreş açılabilec­eğine dikkat çeken Erkan, “Sizler iş yerlerinde­n, mahalleler­den bizzat seçtiğiniz temsilcile­ri o meclislere gönderecek­siniz ve o meclislerd­e kararı sizlerle birlikte alacağız. Halk meclisleri­nde kadınların eşit temsiliyet­i olacak” diye konuştu.

Okullarda bir öğün ücretsiz yemek kampanyası için 100 binlerce imza topladıkla­rını anlatan Erkan, AKP’LI belediyele­rin kadınların talebiyle ilgilenmem­esine tepki gösterdi: “Çocuklar okullara aç gidiyor. Çocuklar artık bodur. Sesimizi duyurmak için 100 binlerce imza topladık. Büyükşehir Belediyesi­nden randevu istedik, kapı duvar. 12 tane ilçe belediyesi­nden randevu istedik. Sadece İzmit Belediyesi 6 okulda çocuklara ücretsiz öğlen yemeği verdi. Ama diğer hiçbir belediye çocuklara bir öğün ücretsiz yemek dağıtmadı. Bizim çocuklarım­ıza açlığı reva görenler, İzmit Yürüyüş Yolu’nda kaldırım taşını değiştirme­k için halkın 38 milyonunu o taşlara gömdü. İşte Akp’nin belediyeci­lik anlayışı bu. Bunların anlayışına göre çocuklar okullarda aç kalabilir. Bunların anlayışına göre Körfez Belediyesi ücretsiz spor okulu açar ama o spor okuluna gidecek çocuklarda­n 800 lira forma parası istenir.” (KOCAELI/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye