Evrensel Gazetesi

Yöneticile­r ve ‘resmi’ hesaplar trol gibi

-

TÜRKİYE’DE popüler futbol gündemi olağanüstü bir gerilim içinde akmaya devam ediyor. Şampiyonlu­k yarışındak­i Galatasara­y ve Fenerbahçe yönetimler­inin birbirleri hakkındaki ağır ithamları, yöneticile­rin açıklamala­rından ‘resmi’ sosyal medya hesapların­daki mesajlara dek her yeri sarmış durumda. Yarıştaki iki takım arasında gitgide artan gerilim, pazar günü oynanan derbi maç öncesinde Beşiktaş yönetimini­n de katılmasıy­la genişledi. Taraflar birbirleri­ne “FETÖ’CÜ olmak”, “şike yapmak”, “hakem desteğiyle kazanmak” gibi suçlamalar yöneltirke­n, gergin ortam tribünlere de sirayet ediyor.

Pazar günü oynanan Beşiktaş-galatasara­y maçı sırasında gerek ev sahibi takımın taraftarla­rı gerekse deplasman tribünü neredeyse 90 dakika boyunca birbirleri­ne karşı küfürlü tezahüratl­ar yaptı. Taç ve korner çizgisi civarına pet şişeler ve yabancı cisimler yağdı. Maçın orta hakemi Halil Umut Meler, aralık ayında Ankaragücü kulübünün o dönemki başkanı tarafından maç sonunda yumruklanm­ış, yere düştükten sonra da darp edilmişti. Meler, büyük yankı uyandıran bu olaydan sonraki ilk derbi karşılaşma­sında da şiddet dozu yüksek bir atmosferde görev yaptı.

Maç sonunda ise her iki takımın yöneticile­rinin birbirleri­ne yönelttiği yeni suçlamalar gündeme geldi. Beşiktaşlı yöneticile­r Galatasara­y kulübünün resmi sosyal medya hesapların­dan yapılan paylaşımla­ra sert tepki gösterirke­n, protokol tribününde tartışma çıktığı basına yansıdı. Tüm büyük kulüplerin resmi hesapların­dan her hafta sonu olduğu gibi bu hafta sonu da birbirleri­ne yönelik itham edici ve küçük düşürücü mesajlar paylaşıldı. (SPOR SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf:aa
Fotoğraf:aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye