Evrensel Gazetesi

‘Geçinecek ücret istiyoruz’

- (İZMIR/EVRENSEL)

İZMİR Büyükşehir Belediyesi­ne bağlı İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketleri­nde çalışan işçiler, üyesi oldukları Belediye-İş ile SODEM-SEN arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeler­inde anlaşma sağlanamam­ası üzerine dün yarım gün iş bıraktı.

5 bin 560 işçiyi ilgilendir­en TİS görüşmeler­inin son oturumunda anlaşma sağlanamam­ası üzerine uyuşmazlık tutanağı tutuldu.

Dün Belediye-İş İzmir 1, 2, 3 ve 6 No’lu Şube üyesi işçiler sendika binası önünde bir araya gelerek, Gaziler Caddesi üzerinden Feyzipaşa Bulvarı yolunu kapatarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik binasına yürüdü.

Egemenlik binası önünde yapılan açıklamada konuşan Belediye-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Atalay, “Gerçek enflasyon yüzde 120’de seyrederke­n, büyükşehir işvereni biz emekçilere yüzde 19 ücret artışı teklif ediyor. Böyle gülünç teklifi hangi akılla gündeme getiriyors­unuz? İçinizdeki sorunların faturasını neden işçiye kesiyorsun­uz? Toplu iş sözleşmesi­nin masada, işçi lehine bitirilmes­i ve emekten yana bir tavır sergilenme­si bu kadar mı zor?” diye sordu.

‘ENFLASYON KARŞISINDA EZİLMEK İSTEMİYORU­Z’

Emekçileri­n aldığı ücretlerin her gün eridiğini söyleyen Atalay, “Seçim sonrası fiyatların daha da artacağı, enflasyonu­n tavan yapacağı Merkez Bankası tarafından açıklanırk­en, her gün iğneden ipliğe zam yapılırken, işçinin emekçinin iki yıl alacağı ücretin belirlenec­eği toplu sözleşme sürecinde kimse bizden sessiz, tepkisiz kalmamızı beklemesin. Siz seçim derdinde olabilirsi­niz, ancak biz emekçiler geçim derdindeyi­z. Bizler, şirketler arasında ücret ayrımının olmadığı, insanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediği­miz bir ücret talep ediyoruz. Biz belediyeni­n kasasını değil, bu hayat pahalılığı­nda geçinecek bir ücret istiyoruz” diye konuştu.

 ?? ?? İşçiler Feyzipaşa Bulvarı yolunu kapatarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik binasına yürüdü. (Fotoğraf: Eda Aktaş/evrensel)
İşçiler Feyzipaşa Bulvarı yolunu kapatarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik binasına yürüdü. (Fotoğraf: Eda Aktaş/evrensel)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye