Evrensel Gazetesi

Bakanın hastanesin­e otopark İbb’den

- Nisa Sude DEMİREL İstanbul

İSTANBUL’UN Kadıköy ilçesine bağlı Acıbadem’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ait Medipol Hastanesin­in yakınında, 9 katlı bir otopark yapılıyor. Otoban kenarındak­i ağaçlık alanı yok edecek otoparkın yapımı için ağaç sökümüne başlanması­yla mahallelil­er dün hastane yanında nöbete başladı. İbb’nin ihale verdiğini ifade eden mahallelil­er duruma “İBB-AKP el ele, dokunma yeşilime” diyerek tepki gösterdi.

ADAYLAR DESTEK VERDİ

Nöbet alanını, TKP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Maçoğlu ve EMEP Belediye Meclisi Üyesi Adayı Osman Zeki Erdoğan ziyaret etti. Adaylar mahalle halkıyla dayanışma içinde oldukların­ı belirtti.

Evrensel’e konuşan Osman Zeki Erdoğan, “Şu an Medipol Hastanesin­in yanındayız. Bu hastane daha önce Sayıştay raporların­a da konu olmuştu. Bu ucube binaya kaçak kat çıkıldığı tespit edilmişti. İBB, arkamızdak­i yeşil alanda otopark yapımına izin veriyor. Bizler de Emek Partisi olarak bu haklı direnişin yanındayız” dedi.

‘HERKESİ DESTEĞE BEKLİYORUZ’

Mahalleler adına bugün yapılacak basın açıklaması­na çağrı metnini Aslı Kahraman Eren okudu. Dokuz katlı otopark yapılması planlanan yeşil arazideki tehlikenin boyutuna dikkat çeken Eren, “Ağaçları katledip, zemin kayma tehlikesin­i göze alarak bu alana otopark inşa etmek başlı başına toplu cinayete sebebiyet vermektir” dedi.

MEDİPOL’E SADECE OTOPARK VERİLMEDİ

Fahrettin Koca’nın sahibi olduğu Medipol’e ait bu hastane vakıflara ait arazi üzerine yap-işlet-devret modeliyle yapılmaya başlanmışt­ı. Medipol’e, sözleşmede­ki açık hükme rağmen fazladan işletme süresi verildiği ortaya çıkmıştı. Hastanenin işletme süresi 17 yıldan 33 yıla çıkarılmış­tı.

 ?? ?? Fotoğraf: Nisa Sude Demirel/evrensel
Fotoğraf: Nisa Sude Demirel/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye