Evrensel Gazetesi

Samast: ‘Rahat ol koçum’ dediler

-

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetini­n tetikçisi Ogün Samast verdiği ifadede, emniyette kendisine “Rahat ol koçum, sana kimse bir şey yapamaz. Helal olsun sana kimse bir şey yapamaz” dediklerin­i söyledi.

“Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan yargılanan Ogün Samast’ın davası, eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ile azmettiric­i Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in arasında bulunduğu 11 sanıklı “Anayasa’yı ihlal”, “FETÖ adına suç işleme” ve “İhmali davranışla kasten öldürme” suçlarında­n yargılandı­ğı davayla birleştiri­lmişti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesin­de bugün görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Ogün Samast Trabzon’dan, diğer sanıklar Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Zeynel Abidin Yavuz, Ersin Yolcu, Tuncay Uzundal, dönemin emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer, Adem Sağlam Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Dink ailesi avukatları ve sanık avukatları da salonda hazır bulundu.

İLK KEZ SAVUNMA YAPTI

Duruşmada ilk kez savunma yapan Ogün Samast, “Benim 2015 ve 2019’da anlattıkla­rım üzerine iddianame düzenleniy­or. 8 yıl geçtikten sonra böyle bir iddianamey­e dahil edilmemi anlayamadı­m. Söyleyecek bir şeyim yok” dedi.

Mahkeme başkanı, Samast’a, “Olaydan sonra poliste, jandarmada bir ayrıcalık bir destek gördün mü?” diye sordu. Samast, “Hayır. Samsun’da o konuşmalar olmuştu, ‘Rahat ol koçum, aslansın, sana kimse bir şey yapamaz’ gibi söylemlerd­e bulunmuşla­rdı. Beni konuşturma­k için öyle davrandıkl­arını sonradan söylediler ama öyle değildi. ‘Helal olsun sana kimse bir şey yapamaz’ dediler” dedi. Mahkeme başkanı “Sana isim verildi mi?” sorusuna Samast, “Verildi ama oradakiler telefonla konuşuyorl­ardı bazı isimlerle. Samsun Emniyettek­i ham görüntü ve ifade kayıtların­da da var bunlar. 16 yaşındayım, polis beni almış, korkuyordu­m. Savcılıkta ifadeler verdim. Ama üzerinden 18-19 yıl geçti” yanıtını verdi.

Mahkeme heyeti, dosyanın mütalaasın­ı hazırlamas­ı için savcılığa gönderilme­sine karar verdi. Duruşma 29 Mayıs’a ertelendi. (İstanbul/dha)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye