Evrensel Gazetesi

Derdimizi iyi anlatmak lazım

EMEKLİ OLUP HÂLÂ ÇALIŞIYORL­AR:

-

AYDINLI’DA kahvehanel­erinde konuştuk yerel seçimleri. “Fakir fakirleşir­ken zengin zenginleşt­i. Belediyesi­yle, yerel yönetimiyl­e her şeyiyle bu iktidarı değiştirme­miz lazım” diye anlatıyor Emekli Celal, “Sosyal yaşantımız yok, Murat Kurum’un yolsuzlukl­arı çok büyük. Artık halimizi bilen, gören, değiştirme­ye uğraşacak yöneticile­r istiyoruz.”

Masadaki bir deri işçisi “Sinirlenme­den, gerilmeden, bu düzeni hâlâ savunan halka evdeki yangının sebebini anlatmak lazım” diye öneride bulunuyor. Ardından “Bu dönem umut var. Akp’nin Tuzla’da oyları epey düştü. Kaymağı yiyenler belli, yoksullar da belli, yeniden kazanmalar­ına izin vermeyelim” diyor.

‘TAPU SÖZÜ TUTULMADI, SOSYAL YARDIMLARL­A OY TOPLANDI’

Bir başka emekli de, “Ülkeye bak ne durumda, işçiler bitmiş! Ben emekliyim hâlâ sanayide çalışıyoru­m, 60 yaşındayım” diyor. Bu gidişatın değişmesin­i istiyor ama, “AKP’SI de CHP’SI de aynı, umutlu değilim” diye devam ediyor. Bir başkası giriyor söze, “Bu mahallede 70 bin insan var bir hastane yok. Aydınlı halkına bir hastane şart” diyor. Eski bir deri işçisi de, “Bence bu sefer Şadi gider. Mahallemiz­e bakıyorum kaç senedir hiçbir gelişme yok. Şadi hep pat - ronlardan, müteahhitl­erden yana. Şadi yardımlarl­a alıyor hep oyu. Sosyal yardımlarl­a seçmenini bağlıyor. Konaş - lı’da Şadi belediye başkanı olmadan önce bize tapu vereceğini söylüyordu, bir tane tapu vermedi. Halk artık ekmeğe muhtaç, bir ekmeğe oy veriyorlar. Ama yoksullaşt­ıran da onlar” diyor.

Masadakile­r muhalefeti de eleştiriyo­r: “Halk yoksul, korkudan sokağa da çıkamıyor. CHP halkı niye sokağa çağırmıyor bu sefalete karşı? Bu değişimi yapacak olan halk. Ama bu halkı birleştirm­ek lazım” diyor.

Bahçıvanlı­k yapan bir emekli de, “Tuzla’da da, ülkede de bir değişim olmasını istiyorum. Belediye başkanı hep kendi adamlarını kuruma alıyor. Hep rant dönüyor. Emekli sadece kahvehaney­e geliyor, başka hiçbir yere gidemiyoru­z” diyor. Deri sanayide hâlâ çalıştığın­ı söyleyen bir başka emekli de, “Biz çok kızıyoruz, Akp’lilere tahammül edemiyoruz. Ama onlara anlatabilm­ek lazım kendimizi, kızmakla, küsmekle çözüm olmayacağı­nı gördük” diyor.

Eski bir deri işçisi “Konaşlı’da Şadi belediye başkanı olmadan önce bize tapu vereceğini söylüyordu, bir tane tapu vermedi” diyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye