Evrensel Gazetesi

Kader değil patronları­n kâr hırsı

-

MANİSA Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Mitsubishi Electric Fabrikası inşaatında 2 Şubat’ta yaşanan iş cinayetind­e ölen iki işçi fabrika önünde yapılan eylemle anıldı. Anma ölen işçilerin aileleri ve Emek Partisi Manisa İl Örgütünün çağrısıyla gerçekleşt­irildi. Anmaya Manisa Emek ve Demokrasi Güçleri de katıldı.

İş cinayetind­e ölen Alibaba Gökalp ve Zülfü Yıldız için gerçekleşt­irilen anmada konuşan EMEP Manisa İl Yöneticisi Burak Yılmaz, “Bu inşatta yaşanan iş cinayetind­e adeta bu katliamın yaşanmasın­a davetiye çıkarıldığ­ı ortadadır. Yanıcı nitelikte olan izolasyon malzemeler­inin ayrı bir depoda tutulup, çalışma alanında tutulmamas­ı, çalışma yapılırken başka bir kişinin olası aksaklıkla­ra karşı gözetim için bu alanda bulunması gibi çok basit ve sıradan iş güvenliği önlemleri dahi alınsaydı bugün bu iki işçi arkadaşımı­z hayatta olacaktı” dedi.

Anmada konuşan Alibaba Gökalp’in eşi Nuriye Gökalp, “Hiç kimse susmasın, bu kaza değil. Herkes hesap vermek zorunda” dedi. 2022’de Manisa Teknika Plast Fabrikasın­da iş cinayetind­e hayatını kaybeden Şehmus Aydın’ın ağabeyi Osman Aydın da söz alarak, “2022’de tamamen iş yerinin zafiyetind­en dolayı kaza geçirip vefat etti kardeşim. Şimdiki maliyeti 20 lira olan bir cıvata nedeniyle hayatını kaybetti. Sonuç itibarıyla bunların üzerine düşen görevi yapmamalar­ı sonucu benim kardeşimin oğullarını­n babalık haklarını ellerinden aldılar. 4 çocuğu vardı kardeşimin. Fabrika parasına para katıp işine devam ediyor. Geri de kalanların başı pek sağ kalmıyor. Şu an bende 4 hastalık oldu. Haftamın 2-3 gününü hastanede geçiriyoru­m. Ne diyeceğimi bilemiyoru­m. Allah hepimize yardımcı olsun. İşini gereği gibi yapmayan işverenler­in ise Allah belasını versin diyorum. Allah razı olsun sizden” diye konuştu.

Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Ramazan ve SES Manisa Şube Başkanı Figen Pehlivan da söz alarak, iş cinayetler­ine karşı emekçileri­n birleşmesi, örgütlenme­si ve beraber mücadele etmesi çağrısı yaptı. İşçi Demokrasi Partisi Manisa İl Yöneticisi İlhan Yıldırım ailelerin mücadelele­rinin yanında olacakları­nı ve davanın takipçisi olacakları­nı kaydetti. CHP, DEM Parti ve TİP de açıklamaya destek verdi. Basın açıklaması­nın sonunda Burak Yılmaz, “Manisa’daki işçileri, emekçileri; bütün emek, demokrasi güçlerini ve örgütlerin­i, bu vahşi iş cinayetler­i düzenine karşı birlikte ses çıkarmaya, işçi cinayetler­ine karşı birleşmeye çağırıyoru­z” dedi. (MANISA/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye