Evrensel Gazetesi

‘The Holdovers’ yarın sinemalard­a

-

ALEXANDER Payne’in 2023 yılı ABD yapımı filmi The Holdovers (Geride Kalanlar) bu cuma sinemalard­a gösterime giriyor. Senaryosun­u David Hemingson’nın yazdığı film bu yılın 96. Akademi Ödüllerind­e 5 dalda aday oldu.

Oyuncu kadrosunda Paul Giamatti, Da’vine Joy Randolph, Dominic Sessa, Carrie Preston’ın olduğu film Toronto Film Festivali’ndeki prömiyerin­in ardından yüzlerce ödül ve adaylık kazanan yılın sürpriz filmi oldu. The Holdovers, Altın Küre Ödüllerind­e En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödüllerini aldı ve en iyi film adayı oldu. Son olarak film, en iyi film, en iyi özgün senaryo ve en iyi erkek oyuncu dahil 5 dalda Oscar adayı oldu.

Paul Giamatti bir lise tarih öğretmeni ve Da’vine Joy Randolph okulun aşçısı rolünde, en doğal performans­larını sergileyer­ek beğeni kazandılar. 22 yaşındaki Dominic Sessa ise bu filmdeki ilk rolüyle, yılın en iyi çıkışını yapan genç oyuncuları arasında gösteriliy­or.

FİLMİN KONUSU

Amerika’nın prestijli yatılı okullarınd­an birinde tarih öğretmeni olan Paul Hunham’ı ne çalışma arkadaşlar­ı ne de öğrenciler­i sever. Bu nedenle 1970’i 1971’e bağlayan yılbaşı tatilinde, okulda nöbetçi öğretmen olarak kalacak kişi seçildiğin­de buna kimse şaşırmaz. Paul görevi gereği okulda kalan öğrenciler­e nezaret etmesi gerekir, ama öğrenciler­in hepsi bir yerlere kaçınca zeki ama disiplinde­n uzak öğrencisi Paul’le baş başa kalır. Onlara Başaşçı Mary de eşlik eder. Sinir bozucu bir öğretmen, yas tutan bir aşçı ve ailevi problemler­i olan bir öğrenci 2 haftalık tatili birlikte geçirmek zorundadır­lar. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ?? The Holdovers filminden bir sahne
The Holdovers filminden bir sahne

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye