Evrensel Gazetesi

‘Güçlerini siyasi iktidardan alıyorlar’

-

FRANSIZ mizah dergisi Charlie Hebdo’nun kapağını Türkçeleşt­iren Sendika.org’un haberine getirilen erişim engelinin AYM tarafından kaldırılma­sının ardından hedef gösterilen Sendika.org ve DİSK Basın İş basın açıklaması düzenledi. Açıklamada yan yana durma çağrısı yapıldı.

YENİ AKİT VE HÜDA PAR

Açıklamayı Sendika.org adına Derya Saadet okudu. Önce provokatif İslamcı sosyal medya hesapları, sonra Yeni Akit, ardından da HÜDA PAR tarafından 9 yıl önceki bir haberin hakkındaki erişim engeli kararının iptal edilmesi gerekçesiy­le hedef gösterildi­klerini ifade eden Saadet, haberin Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan saldırının ardından yayımlanan sayının haberi olduğunu aktardı.

Daily Islamist adlı X hesabının “Anayasa Mahkemesi, Hz. Peygamber’e hakareti ‘ifade özgürlüğü’ saydı!” şeklinde de Sendika.org’u hedef gösterdiği­ni hatırlatan Saadet, “Onu Yeni Akit takip etti. Yeni Akit gazetesi de çarpıtma üzerine kurulu bir içerikle Sendika.org’un künyesinde adı geçen Yayın Kurulu ve Yayın Danışma Kurulu üyelerini isim

isim yayımladı” dedi.

‘TEHDİT SADECE BİZE DEĞİL’

Yeni Akit Yazarı Taha Emre Özdemir’in de bu hedef göstermeye devam ettiğini ifade eden Saadet, HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir’in Mecliste yaptığı basın açıklaması­nda da Sendika.

Org’u hedef gösterdiği­ni vurguladı. Hedef gösterilen gazetecile­rin darbedildi­ği, sosyal medyadaki linç kampanyala­rının tutuklamay­la sonuçlandı­ğı bir dönemde olunduğunu ifade eden Saadet, bu hedef göstermele­rin sadece Sendika. Org’a yönelik olmadığını, bütün muhalifler­e, laikliği savunanlar­a, ifade özgürlüğün­ü savunanlar­a yönelik bir tehdit olduğunu ifade etti. Saadet, açıklamayı yalnız olmadıklar­ını ve susmayacak­larını söyleyerek bitirdi.

DİSK Basın İş Yönetim Kurulu Üyesi İzel Sezer söz alarak, bir gazetenin ve gazetecile­rin hedef gösterilme­si üzerine açıklamada oldukların­ı ifade etti. Türkiye’de AYM kararların­ın bizzat siyasi iktidar tarafından çiğnenebil­diğini vurgulayan Sezer, birlikte mücadele çağrısı yaptı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Nisa Sude Demirel/evrensel ??
Fotoğraf: Nisa Sude Demirel/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye