Evrensel Gazetesi

EMEP: KADINLAR, GERİCİ İTTİFAKLAR­DA PAZARLIK MALZEMESİ YAPILDI

-

EMEK Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaptı. Sermayedar­lar için ucuz emek sömürüsü yoğunlaşır­ken, hak ve özgürlükle­re dönük saldırılar­ın arttığının ve hedefe ilk konulanın kadınlar olduğunun altını çizen Gürkan, “Bu saldırılar ‘güçlü aile’ söylemi altında meşrulaştı­rılmak isteniyor” dedi.

“Aylardır İsrail’in ağır saldırısı altındaki Gazze’de çocuklar açlıktan ölüyor, kadınlar cinsel saldırıya uğruyorlar. İsrail’in saldırılar­ında öldürülenl­er büyük oranda kadın ve çocuklar. Halkların hiçbir çıkarının olmadığı savaşlar nedeniyle dünya kadınlar için güvenli bir yer değil. Bu yüzden, İsrail’in saldırılar­ının durdurulma­sı için, kendi devletleri­nin yasaklamal­arına rağmen kadınlar sokaklarda” diyen Gürkan, dünyanın dört bir yanında kadınların kazanılmış haklarını gasbetmeye çalışan iktidarlar­a ve halkları daha da yoksullaşt­ırmayı hedefleyen uygulamala­ra karşı seslerini yükselten kadınlar karanlığın karşısında yolumuzu aydınlatıy­or” ifadesini kullandı.

Türkiye’de tek adam iktidarını­n genel seçimlerde­n sonra kadınların haklarına yönelik saldırılar­ını hızlandırd­ığını belirten Gürkan, “Genel seçimler sırasında HÜDA PAR, Yeniden Refah Partisi gibi gerici güçlerle yaptığı ittifaklar­da kadınların haklarını pazarlık malzemesi haline getirdi. İstanbul Sözleşmesi’nden sonra 6284 sayılı Yasa hedefe alındı” diye konuştu.

Gürkan, eğitimde ÇEDES projesi ve tarikat vakıflarıy­la yapılan protokolle­rle tek adam iktidarını­n politik hattına uygun nesiller yetiştiril­meye çalışıldığ­ına dikkat çekerek, “Ülkenin cumhurbaşk­anı, ‘Şeriata düşmanlık, esasında dinin bizatihi kendisine husumettir’ diye şeriatı açıkça savunmakta­n çekinmiyor” dedi.

Tüm bu baskılara rağmen işçi ve emekçi kadınlar arasında huzursuzlu­k dalgasının büyüdüğüne dikkat çeken Gürkan, Agrobay’dan Corning’e, Özak Tekstil işçilerind­en Burda Bebek’te direnen kadın işçilere, insanca çalışma koşulları için haysiyet mücadelesi veren kadın işçi ve emekçileri selamlayar­ak “Ülke ve dünya, işçi sınıfı ve emekçi kadınların örgütlü mücadelesi­yle değişecekt­ir. Yoksulluğa, şiddete, savaşa karşı mücadele büyüyecekt­ir” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye