Evrensel Gazetesi

DEM Parti: Adayımız yoksa halkımız kime vereceğini bilir

- Kübra KIRIMLI

DEM Parti Ankara Büyükşehir Eş Başkan Adayları Öztürk Türkdoğan, gazetecile­rin sorularını yanıtladı. Türkdoğan aday çıkarmadık­ları yerler konusunda “Ankara’da bir ittifak söz konusu değil. Halkımız politiktir. Kime oy vereceğini bilir” dedi.

DEM Parti Ankara Büyükşehir Eş Başkan Adayı Öztürk Türkdoğan gazetecile­rle bir araya geldi. Czaevindek­i diğer aday Gültan Kışanak ile seçim çalışmalar­ını yürüten DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Günay’ın da katıldığı toplantıda, ilçe belediye başkan adayları da yer aldı.

Ankara’da Yenimahall­e, Bala ve Polatlı hariç 24 ilçede seçime girdikleri­ni belirten Türkdoğan, ancak kimseye ne kaybettirm­ek ne de kazandırma­k gibi niyetleri olduğunu söyledi. Türkdoğan, “Girmediğim­iz ilçelerde kime oy vereceğimi­z soruluyor. Ankara’da bir ittifak söz konusu değil. Halkımız politiktir. Kime oy vereceğini bilir” diye konuştu.

2019’da siyasi iktidara kaybettirm­e stratejisi nedeniyle Ankara’da aday çıkarmadık­larını hatırlatan Türkdoğan, son genel seçimlerde muhalefeti­n seçimleri alamadığın­ı değil, almadığını söyleyerek, “Biz de biliyorsun­uz son seçim ardından toplantıla­r gerçekleşt­irdik. Büyükşehir­lerde aday çıkarma noktasında karar birliğine vardık” dedi.

‘SÜRE DOLDU, HALA İÇERDE’ İÇERDE

Cezaevinde­n aday olan Gültan Kışanak ile seçim çalışmalar­ını yürüten Ebru Günay, “Kendisinin Kobanê duruşmalar­ında da ifade ettiği gibi, demokratik siyaset var olsun diye bugün DEM Parti seçimlere giriyor” dedi. Konuşmasın­da Gültan Kışanak’ın halen haksızca içeride tutuklu bulunduğun­a, tutukluluk süresinin de çoktan bittiğine dikkat çeken Günay, “Kışanak’ın yaşamı boyunca neler yaşadığını herkes biliyor. Gültan Kışanak’ın yaşamı demek, Kürt sorununun fotoğrafı demektir” diye ifade etti.

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye