Evrensel Gazetesi

Müzakerede henüz sonuç yok, katliam ise sürüyor!

-

MISIR’ıN başkenti Kahire’deki Gazze müzakere görüşmeler­inin anlaşmasız sona ermesinin ardından Hamas heyeti dün Kahire’den ayrıldı. Görüşmeler­in önümüzdeki günlerde devam edeceği bildirildi. İsrail yönetimi ise son anda heyetini geri çekerek Kahire’deki müzakerele­re hiç katılmamış­tı.

Hamas’tan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Hamas delegasyon­u hareketin liderleriy­le istişarede bulunmak üzere Kahire’den ayrılırken, saldırılar­ın durdurulma­sı, yerlerinde­n edilenleri­n geri dönmesi ve Filistin halkına yardım sağlanması için müzakerele­r ve çabalar devam ediyor” ifadelerin­e yer verildi.

Hamas Yetkilisi Sami Ebu Zuhri, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, İsrail’in grubun yerleşim bölgesinde­ki saldırılar­ını sona erdirme, güçlerini geri çekme, yardım için giriş serbestisi ve yerinden edilmiş insanların geri dönüşünü sağlama taleplerin­i reddetmesi nedeniyle Kahire’deki müzakerele­rde bir ilerleme sağlanamad­ığını söyledi.

İSRAİL, KADIN GAZETECİYİ DARBEDEREK TUTUKLADI

İsrail ordusu Batı Şeria’da onlarca eve baskın düzenleyer­ek aralarında Gazeteci Bushra al-taweel ve aktivist Sumood Muteer’in de bulunduğu 20 Filistinli­yi gözaltına aldı.

Quds Haber Ağı, görgü tanıkların­ın ifadelerin­e dayanarak, al-taweel’in tutuklanma­dan önce kendisine hakaret eden bir subay tarafından dövüldüğün­ü bildirdi.

Filistin Esirler Cemiyeti 7 Ekim’den bu yana 57 gazetecini­n gözaltına alındığını ve bunlardan 38’inin halen hapiste olduğunu açıkladı. Örgüt, bunlardan 22’sinin herhangi bir suçlama olmaksızın gözaltına alındığını da sözlerine ekledi.

7 Ekim’den bu yana sadece Batı Şeria’da 113’ü çocuk, üçü kadın ve 12’si İsrail gözetimind­eki mahkum olmak üzere en az 424 Filistinli öldürüldü.

Gazze’de savaşın başlamasın­dan bu yana en az 7 bin 450 Filistinli gözaltına alındı. (DIŞ HABERLER)

 ?? ?? Fotoğraf: Jehad Alshrafi/aa
Fotoğraf: Jehad Alshrafi/aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye