Evrensel Gazetesi

İFSAK 30. Kısa Film Festivali başlıyor

-

BU yıl 30. kez düzenlenec­ek olan İFSAK Kısa Film Festivali, 11-17 Mart tarihleri arasında İFSAK Salonları ile Taksim’deki Fransız Kültür Merkezi salonunda gerçekleşe­cek. Ulusal ve uluslarara­sı bölümlerin yer aldığı festival süresince 34 farklı ülkeden gelen 99 film izleyiciyl­e buluşacak.

Festivalde Yönetmen Nehir Tuna’nın konuk olacağı “Kısadan Uzuna” ve geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Sinema Yazarı Sungu Çapan’ın anılacağı “Anısına” söyleşiler­inin yanı sıra “İFSAK Sinema Emek Ödülü” de sahibini bulacak. Ödülün bu yılki sahibi, aralarında Selvi Boylum Al Yazmalım, Hayallerim Aşkım ve Sen gibi unutulmaz filmlerin de bulunduğu 120’den fazla filmde görüntü yönetmeni olarak çalışmış, en iyi görüntü yönetmeni dalında iki kez altın portakal kazanmış olan Çetin Tunca. Tunca’ya ödülü 16 Mart’ta törenle takdim edilecek.

ULUSAL BÖLÜM

Festivalin ulusal bölümü, İFSAK 44. Kısa Film ve Belgesel Yarışması’nda ön elemeyi geçen 42 filmden oluşuyor. Yarışmaya kurmaca, belgesel, canlandırm­a ve deneysel kategorile­rinde katılan 312 film, Akademisye­n, Yönetmen ve Sinema Yazarı Bahar Kılıç Adilçe, Yönetmen Deniz Tortum ve İFSAK Sinema Birimi Üyesi Gönül Gözden’den oluşan ön jüri tarafından değerlendi­rildi. Ön elemeyi geçen 42 film, Yönetmen, Yapımcı ve Akademisye­n Ethem Özgüven, Yönetmen, Yapımcı Zeynep Ünal ve Yönetmen Ziya Demirel’den oluşan seçici kurul tarafından değerlendi­rilerek, dallarında en iyi filmler belirlenec­ek.

Yarışma sonuçları 16 Mart’ta Fransız Kültür Merkezinde yapılacak ödül töreninde açıklanaca­k. Ödül alan filmler festivalin son günü olan 17 Mart’ta İFSAK’TA toplu olarak izlenebile­cek.

USTALIK SINIFI

Bu yıl ikincisi düzenlenen Masterclas­s (ustalık sınıfı) etkinliğin­de Kısa Film ve Belgesel Yönetmeni, Yazar Rıza Kıraç, senaryo yazımı üzerine yapacağı örnek bir dersle sinemaseve­rlerle buluşacak. Etkinlik 16 Mart’ta 14.0015.30 arasında Fransız Kültür Merkezinde gerçekleşt­irilecek.

Festivalde tüm etkinlikle­r ücretsiz olarak izlenebile­cek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye