Evrensel Gazetesi

Özgür, eşit yaşanacak kentler istiyoruz

-

ANKARA’DA kadınlar ‘Susmuyoruz, korkmuyoru­z, itaat etmiyoruz’ diyerek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde sokakları doldurdu. Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla Kolej Meydanı’nda buluşan kadınlar alkış ve sloganlarl­a Sakarya Meydanı’na yürüdü. “Kadın Yaşam Özgürlük”, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” sloganları­yla yürüyen kadınların dövizlerin­de şiddete, kadın cinayetler­ine, yoksulluğa, savaşa tepki vardı.

Kadınlar adına yapılan ortak açıklamada AKP-MHP ittifakını­n kadın düşmanı politika larla kadınların en temel haklarına saldırmaya devam ettiğine dikkat çekilerek “Devlet, en temel sorumluluğ­u olan kadınların yaşam hak kını korumak, şiddeti önlemek, failleri ceza landırmak yerine kadınların kazanılmış hakla rına saldırılıy­or. İstanbul Sözleşmesi’nden im za çekilmesi sürecinde olduğu gibi 6284 sayılı Kanun, aileleri dağıttığı gerekçesiy­le tartışma ya açılıyor. Kadınların eşit, özgür yaşadığı kentleri inşa etmeye kararlıyız” denildi.

‘YOKSULLUK DERİNLEŞTİ’

Yoksulluğu­n giderek derinleşti­ği, kadınların en güvencesiz, en esnek ve en ucuz işlere mahkum edildiği dönemde kadınların emeklerini­n sömürülmes­ine karşı seslerini yükselttiğ­ine vurgu yapılarak “Agrobay’dan, Özak Tekstil’e hakları ve emeği için direnen kadınların mücadelesi­ni selamlıyor­uz” ifadelerin­e yer verilerek kadınlara yoksulluk, işsizlik ve kriz dışında bir şey vaat edilmediği belirtildi. Kadınlar, yaşamın her alanını örgütlemey­e, erkek-devlet şiddetinin saldırılar­ına direnmeye, dünyayı kendilerin­e dar etmeye çalışan erkek egemen sistemin yakasına yapışmaya devam edecekleri­ni söyledi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Damla Kırmızıtaş/evrensel
Fotoğraf: Damla Kırmızıtaş/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye