Evrensel Gazetesi

Kamu İşçileri: Biz olmasak sen bir hiçsin

-

AKP Afyon Milletveki­li Ali Özkaya, bir kamu işçisinin katıldığı yerel televizyon kanalında “Kamu işçileri enflasyonu­n altında ezilmiş durumda” sözlerine, “Bu kardeşimiz haksızlık yapıyor, kamu işçisinin en düşüğü memurlarda­n daha fazla maaş alıyor” dedi. Özkaya, konuşmasın­da ayrıca “Asgari ücretli olmak için onlarca insan bekliyor” diye ekledi. Kamu işçileri, Özkaya’nın sözlerine tepki göstererek, “Sizin gibiler yüzünden bu haldeyiz, milletten haberi olmayan milletveki­lleri istemiyoru­z” dedi. İşçiler ayrıca

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a da tepki gösterdi.

VEKİLİN MİLLETTEN HABERİ YOK

Özkaya’nın sözlerine tepki gösteren savunma sanayisind­e çalışan işçiler, “Milletin vekilinin milletten haberi yok. Kendisi hem emekli maaşı alıyor hem de dolgun vekil maaşı. Afyon’da askeri iş yerine gitsin de oradaki işçilerin kaç para aldığını duysun. Muhtemelen biliyor ama işine gelmediği için söylemiyor. Sizin gibiler yüzünden bu haldeyiz. Böyle vekilleri şehirlerim­izde görmek istemiyoru­z. 27 yıllık savunma işçisi bugün 29 bin lira alıyor. Kamu işçileri ne zaman bir şey istese ikramiyele­ri gerekçe gösterip konuyu çarpıtıyor­lar ama kesilen vergilerde­n söz etmiyorlar” diye tepki gösterdi.

Demir yolu işçileri de “Yapabilsel­er bizi de asgari ücretli yapacaklar. İstiyorlar ki herkes asgari ücretli olsun” diye tepki gösterdi.

Öte yandan Ergün Atalay’ı sıkıştıran kamu işçileri ile Atalay arasında geçen diyaloglar­ı yansıtan bir video sosyal medyaya düştü. Videoda Atalay, işçilerin geçim sorununa ilişkin sözlerine, “Sosyal medyada sıfırsınız, üç beş kişi benim kolumu kanadımı kırmaya çalışıyor, sahip çıkamıyors­unuz, beni düşürdükle­ri zaman hepinizi yerle bir ederler” dedi.

Demir yolu işçileri, Atalay’ın bu sözlerine karşılık, “Tam hükümet ağzıyla konuşuyorl­ar. Sendikanın gücünü kendi gücü sanıyor sayın başkan!”

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye