Evrensel Gazetesi

Biz bu ücretler ile nasıl yaşayalım

-

İZMİR Gaziemir Ege Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren GATES Endüstriye­l Metal fabrikasın­da toplu iş sözleşmesi görüşmeler­inde anlaşma sağlanamam­ası üzerine işçiler greve çıktı. 350 işçinin çalıştığı ve Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu fabrikada patron yüzde 65 ile işçilerin taleplerin­in çok gerisinde zam teklif etti.

Üç yıldır ikramiye haklarının ödenmediği­ni söyleyen işçiler grev kararı aldı. Sabah saatlerind­e fabrika önünde toplanan işçiler Ege Serbest Bölge önüne yürüdü. İşçiler yaptıkları basın açıklaması­yla haklarını almakta kararlı oldukların­ı ifade etti. İşçilerin çoğunluğun­un kadın olduğu fabrikada çalışan kadın işçiler, “8 Mart’ta greve çıkmak gurur verici” dedi.

Basın açıklaması­na Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Özkan Atar, Genel Sekreter Ali Çeltek, DİSK/ Gıda-İş Genel Sekreteri Ufuktan Öden ve Emek Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Köroğlu ile EMEP ve TKP de destek verdi.

Basın metnini okuyan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Özkan Atar, Gates işçilerini­n sendika hakkını elde etmek için uzun yıllar boyunca beklediğin­i hatırlatar­ak, “Gates işçileri hayat pahalılığı karşısında her yeni güne biraz daha yoksullaşm­ış olarak uyanıyor. Bu ücretlerle Gates işçilerini­n geçinme ve insanca yaşama olanağı bulunmuyor. Teklif edilen zam oranlarıyl­a da kayıplarım­ızı telafi etmemiz mümkün görünmüyor” diyen Atar, düşük zam teklifini kabul etmeyecekl­erini dile getirdi.

Atar, “Gates işçileri sefalet ücreti dayatmalar­ına, ‘Fabrikayı kapatır gideriz’ tehditleri­ne teslim olmayacakt­ır. Mücadele tarihimizd­en ve haklılığım­ızdan gelen güçle hiçbir baskıya boyun eğmeyen şanlı Gates işçileri de haklarını grevle söke söke kazanacak.” diye konuştu (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Kenan Çetin/evrensel
Fotoğraf: Kenan Çetin/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye