Evrensel Gazetesi

İki kentte ESP’YE operasyon

-

EZİLENLERİ­N Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyon­u (SGDF) yönetici ve üyelerine yönelik İstanbul ve Eskişehir’de operasyon yapıldı. İki kentte yapılan ev baskınları­nda aralarında SGDF Eş Başkanı Okan Danacı ve DİSK Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı’nın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Operasyond­a Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Yöneticisi Ömer Akgün’ün de gözaltına alındığı belirtildi.

SENDİKACIN­IN BACAĞI KIRILDI

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı’nın evine yönelik baskında ise hem Saygılı’ya hem de oğluna işkence yapıldığı belirtildi. Polislerin açmalarını beklemeden evlerinin kapısını kırmasına tepki gösteren Saygılı’nın oğlu Ekin Saygılı, polislerce darbedildi. Oğluna yönelik işkenceyi önlemek isteyen Kanber Saygılı’nın ise bacağı kırıldı. Ev baskınları­nda aralarında SGDF MYK Üyeleri Senem Pektaş, Hivda Selen, Berfin Polat, Adnan Özcan, Emrah Topaloğlu, Hüseyin İldan da gözaltına alındı.

GAZETECİLE­RİN EVİ BASILDI

Etkin Haber Ajansı (ETHA) çalışanlar­ının kaldığı ev de kapısı kırılarak basıldı. Baskının ikameti evde bulunmayan bir kişi için yapıldığı öğrenildi. Operasyona ilişkin ETHA taarfından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Daha 10 gün önce evimiz basılmıştı. Üstelik bu polis baskınında, bırakın evimizde yaşamayı, hiç evimize gelmemiş bir kişiyi aradıkları­nı öğrendik. Evimize silahlı, kalkanlı özel harekat polisleriy­le gelen TEM Şube polisleri, yasa dışı bir şekilde uzun süre arama kararını göstermedi. Kimin hakkında gözaltı kararı olduğu bilgisi verilmedi. Evde bulunan ajansımız çalışanlar­ına haklarında gözaltı kararı varmış gibi davrandıla­r” denildi. (İstanbul/ma)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye