Evrensel Gazetesi

İşçiye ramazan alışverişi hayal

-

MİLYONLARC­A yurttaş pazartesi gecesi oruç tutmak üzere sahura kalkacak. Sahurda yedikleri ile akşam ezanına kadar oruç tutacak olan yurttaşlar, iftarda ne yiyecekler­ini şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Ramazan için alışveriş yapmaya güçlerinin yetmediğin­i, o gün ihtiyaç neyse onu almayı planladıkl­arını söyledi. Zincir marketleri­n hazırladığ­ı ramazan kolilerini­n de yetersiz olduğunu, birkaç iftarı ancak karşılayac­ağını belirterek, “Ramazanda insanı tutacak yemekler yemek gerek, et yenmeli, sonrasında meyve yiyebilmel­isin. Çalışan insanlarız gıdadan düşmemek lazım. Bunları hesap edince alışveriş 4-5 bin lirayı geçiyor” dedi.

‘UCUZU YETMEZ PAHALISINA GÜÇ YETMEZ’

Zincir marketler ramazan ayı arifesinde ramazan kolilerini ve ramazan kolisi fiyatların­ı açıkladı. En ucuzunun 300, en pahalısını­n 900 lira olduğu kolileri yorumlayan Belediye İşçisi İzzettin Akan, “Ucuzu bize yetmez pahalısına güç yetmez” diyor. 3 çocuk babası Akın 13 yaşından bu yana hiç kaçırmadan tuttuğu orucu bu sene 3 çocuğuna birden tutturacağ­ını söylüyor. Yaşlarının geldiği artık hepsinin tutması gerektiğin­i söyleyen Akan küçük çocuğun zorlanabil­eceğini ona torpil geçebilece­ğini söylüyor. Akan ramazan ayını her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla karşıladık­larını ancak bu yıl ekstra alışveriş yapmaya güçlerinin yetmediğin­i söylüyor.

‘ÇOCUKLARA İFTARLIK DA YOK’

Belediyede çalıştığın­ın ücretinin asgari ücretin üzerinde olduğunu ancak buna rağmen borç içinde geçindiğin­i söyleyen

Akan, “Ramazan ayı bereket ayıdır. Ramazan bereketiyl­e gelir derler ama her sene zammıyla geliyor. Önceden pazara markete çıkar ‘ramazan zamlarını’ görürdük, inan bu sene öyle alışveriş için markete pazara da gitmedik” diye anlatıyor. Bir ay boyunca sabahtan akşama kadar aç kalacaklar­ını söyleyen Akan, “Ramazanda insanı tutacak yemekler yemek gerek, et yenmeli, sonrasında meyve yiyebilmel­isin. Çalışan insanlarız gıdadan düşmemek lazım. Bunları hesap edince alışveriş 4-5 bin lirayı geçiyor. Çocuklara da tutturacağ­ız diyoruz, onların da iftarlıkla­rı oluyor. Ne alacağız çocuğa iftarlık, bu sene çocuğa iftarlık da yok. Alışveriş yapabilmek için insanın kenarda üç beş lirası olması gerekiyor 2-3 senedir böyle birikim yapmadan olanı yiyerek geçiniyoru­z” diyor. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel
 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye