Evrensel Gazetesi

‘Kayyumlard­an hesap soracağız’

-

YEREL seçim çalışmalar­ı kapsamında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğull­arı, Mardin’de, Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan ise Siirt’te halka seslendile­r.

Mezopotamy­a Ajansının haberine göre, Tülay Hatimoğull­arı, Mardin’in Midyat ilçesindek­i halk buluşmasın­a katıldı. Belediye eş başkan adayları ve vekillerin de katıldığı halk buluşmasın­da konuşan Hatimoğull­arı, Mardin’in çok kültürlü yapısını işaret ederek, iktidarın kutuplaştı­rıcı siyasetine dikkat çekti. AKP’LI Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın seçimlere ilişkin ‘final’ açıklaması­na değinen Hatimoğull­arı, “Tartışmalı bir adaylıkla şu an cumhurbaşk­anlığını yürüten bu zat son kez sizden oy isteyerek duygu sömürüsü yapıyor. Bizler ona soruyoruz. Sen firavun musun? Saray’da senin firavun heykelin mi dikilsin istiyoruz. Biz firavun heykelleri­ni kıralı, dağıtalı çok olmuştur. Firavunlar gidecek demokrasi gelecek” diye konuştu.

Tuncer Bakırhan Eruh ve Kurtalan ilçelerind­e halka seslendi. Kurtalan’da konuşan Bakırhan, Kürt halkını yok sayan iktidara ve anlayışa dikkat çekerek, “40 yıldır ülkenin bütün ekonomisin­i ‘Kürtler anasını görmesin’ diye harcadınız. Türkiye bunalım ülkesi haline geldi, insanlar çocuğunu okutamıyor. Türkiye halklarını­n bütçesini, savaş yerine yolsuzluğu, yoksulluğu engellemey­e harcasaydı­nız ne olurdu” dedi. Kürt sorununun çözümünde muhatabın Abdullah Öcalan olduğunu söyleyen Bakırhan, Kürt sorununun diyalogla çözümü için çağrıda bulundu. Bakırhan, belediyele­re atanan kayyumlara değinerek, “1 Nisan’da belediye eş başkanları­mız ilk önce kayyumları­n yolsuzlukl­arını çarşaf çarşaf yayımlayac­ak. Er ya da geç sizin tek kuruşunuzu çalan, usulsüzlük yapan kayyumlard­an kesinlikle yargı önünde hesap soracağız. Tek kuruşumuz onların yanında kalmayacak” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: MA ?? Siirt
Fotoğraf: MA Siirt

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye