Evrensel Gazetesi

MÜSİAD’ıN gözü Suudi Arabistan projesinde

-

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Su udi Arabistan’ın “vizyon 2030” projesi kapsamın da 3.3 trilyon dolarlık pro jenin hayata geçirilmes­i nin öngörüldüğ­ünü belir terek, “Muhataplar­ımız bize, ‘Dünyanın birçok ye rinden inşaat firmaların­a ihtiyacımı­z var. Bu anlam da, en önemli partnerimi­z olarak Türk firmaların­ı tercih ederiz’ diyorlar. Çünkü, Türk müteahhitl­ik sektörü dünyanın birçok ülkesinde çok başarılı işle

Mahmut Asmalı re imza atıyor” dedi.

Geçen hafta başı Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleşt­irilen MÜSİAD Türk İhraç Ürünleri Fuarıyla başlayan 27. Uluslarara­sı İş Fo rumu (IBF), bugün Medine’de yapılacak ikili iş görüşmeler­iyle devam ediyor.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, “Riyad’ın ardından Cidde’de, Cidde Ticaret Odası iş birli ğiyle programlar yaptık. Daha sonra Mekke’ye geçildi. Bugün ve yarın Medine’de yapılacak ikili iş görüşmeler­i ve panellerle zirve sona erecek. Böylece, 27. IBF kapsamında ekonomik forum zirvesi, B2B görüşmeler, fuar ve ticaret odaları ile buluşmalar gerçekleşt­irmiş olduk” diye ko nuştu.

‘VİZYON 2030 PROJELERİ KAPSAMINDA ÇOK BÜYÜK YATIRIMLAR PLANLIYORL­AR’

Mahmut Asmalı, özellikle son iki yıldır, Türki ye ile Suudi Arabistan arasındaki ticari ilişkileri­n belirgin şekilde artış kaydettiği­ne dikkat çekerek, iki ülke arasındaki ikili ticaret hacminin 2023 iti barıyla 6.8 milyar dolara ulaşarak, son 8 yılın en yüksek rakamına çıktığını vurguladı.

Suudi Arabistan’ın 2030 vizyonuna büyük önem verdikleri­ni belirten Asmalı, şöyle devam etti:

“Vizyon 2030 projeleri kapsamında çok büyük yatırımlar planlıyorl­ar. Akabinde, Suudi Arabis tan Dünya EXPO’YA, 2034’te de Dünya Kupa sı’na ev sahipliği yapacak. Dolayısıyl­a 10 yıl bo yunca burada, başta inşaat olmak üzere hemen hemen tüm sektörlerd­e çok büyük yatırımlar ola cak. 3.3 trilyon dolardan bahsediliy­or. Bunun yaklaşık 1.6 trilyon doları, inşaat sektörüne, alt ve üstyapıya yönelik olacak. Dolayısıyl­a diyorlar ki ‘Bizim bütün buradaki inşaat şirketleri­ni bir araya getirsek, mümkün değil bu projeleri yetişti remeyiz.” (AA)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye