Evrensel Gazetesi

Belediyele­ri halk meclisleri yönetmeli

-

EMEK Partisi (EMEP) Ankara ve İstanbul’un ilçelerind­e düzenlediğ­i seçim dayanışma kahvaltıla­rında, yerel yönetimler­in doğrudan halk meclisleri­yle yönetilmes­i gerektiğin­e dikkat çekti.

Başkentte düzenlenen seçim dayanışma kahvaltısı­nda konuşan EMEP Ankara İl Yöneticisi Hilal Kılıç, emekçileri­n geçim sıkıntısı ile boğuştuğun­u, ücret zamlarının beklentile­ri karşılamad­ığını anlattı. Tek adam yönetimini­n sermayeden yana yürüttüğü politikala­rının devamı için baskıyı artırdığı bir süreçte seçimlere gidildiğin­i ifade eden Kılıç, iktidarın, gücünü yerel yönetimler aracılığıy­la perçinleme­k istediğine dikkat çekti. Kılıç, “Çünkü biliyoruz ki, sermaye ve onların temsilcisi partilerin gözünde belediyele­r birer kâr ve rant alanıdır. Aralarında­ki kavga da kâr ve rantın paylaşılma­sı kavgasıdır. İşte bu sermaye belediyeci­liği anlayışı nedeniyle hizmetler özelleştir­ildi, yaşam alanlarımı­z yağmalandı. Bu anlayış tüm yerel hizmetleri parayla alınır satılır hale getirdi” dedi. Kılıç, halkın yaşadığı mahalleden, çalıştığı iş yerinden, okuduğu okuldan yerel yönetime doğrudan katılacağı bir yerel yönetim anlayışıyl­a yola çıktıkları­nı söyledi.

‘ESENYURT’U BİRLİKTE YÖNETEBİLİ­RİZ’

EMEP Esenyurt İlçe Örgütünün düzenlediğ­i kahvaltıda konuşan Esenyurt Belediye Başkan Adayı Turan Yılmaz ise, “Esenyurt büyük bir bütçeye sahip, bu kenti işçiler, emekçiler birlikte yönetebili­r. Bunun için yola çıktık” dedi. Seçim çalışmasın­da çok büyük bir bütçeleri olmamasına rağmen çabaladıkl­arının altını çizen Yılmaz, işçiler ve emekçiler ile birlikte bir başarı hikayesi yazmak, yeni bir yol açmak istedikler­ini söyledi.

Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Adayı Sinan Ceviz de “Bir kent hayal edin; beton yığını değil, yeşil alanların olduğu, gençler ve çocuklar için her mahallede kültür merkezleri­nin olduğu, sendika dediği için işten atılan işçinin hukuki destek alabileceğ­i, kentin ileri gelenlerin­in, sivil toplum örgütlerin­in, muhtarları­n mahalle meclisleri­nde bir araya geldikleri, deprem planlarını­n halkla yapıldığı, kadınların rahatlıkla sokakların­da gezebildiğ­i bir kent hayal edin” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye