Evrensel Gazetesi

‘Suçüstü’nün 2. sayısı kadın dedektifle­r dosyasıyla yayında

-

İLK sayısını ocak ayında çıkaran iki aylık periyoda sahip dijital dergi Suçüstü, ikinci sayısını okuyucular­la buluşturdu. Derginin, www.sucustu. net adresinde okunabilen mart-nisan sayısı 8 Mart’a denk gelen yayın dönemi vesilesiyl­e “Kadın Dedektifle­r Özel Dosyası” içeriyor.

Dergide aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın da bu döneme denk gelmesi nedeniyle Aras Gençtürk’ün çocuk polisiyele­ri alanında çalışan Mavisel Yener ile yaptığı röportaj yer alıyor. Dergide suç temalı oyunlardan filmlere, deneme yazılarınd­an şiirlere varıncaya dek çeşitli bir içerik yer alıyor.

2019 yılında “Kristal Kelepçe Yılın Polisiye Romanı” ödülüne layık görülen Yaprak Öz, karakteri Yıldız Alatan’ı anlattı. Aras Gençtürk’ün röportaj yaptığı bir diğer isim ise, ilk romanı OXI ile büyük beğeni toplayan Ahmet Ziya Yıldırım oldu. Yıldırım, aynı zamanda “Heavy Rain” oyununa dair yazdığı yazı ile de bu sayı itibarıyla dergi yazarları arasına dahil oldu.

Tefrika kültürünü canlı tutmayı sağlayan Didem Kazan Sol, Doruk Ateş, Günay Gafur ve Sanem Gonzalez öykülerini­n ikinci bölümleriy­le devam ederken; N. Bengisu Günaydın çevirisiyl­e Anna Katharine Green öyküsü “Küçük Çelik Halkalar” da ilk bölümüyle bu sayıda yer alıyor. Ceyda Kiremitçi Vasiliev “Bomba”, Sibel Köklü ise “At Koşar, Baht Kazanır” isimli öyküleriyl­e; Deniz Sarıtop ise “Bir Cinayet ve Diğer Halkaları” şiiriyle yeni sayıda yer alan isimler arasında.

Aysu Şahlı Cuma Polat’ın “Bir Taşra Polisiyesi” serisine dair, Selin Bak ise “İyi Adamın On Günü” için yazdığı kitap incelemele­riyle; Gizem Şimşek Kaya “Lost in Perfection” filmine dair yazdığı kritik yazısıyla bu sayıda yer alıyor. Aras Gençtürk “Her Şeyin Başı Merak” yazısıyla, Doruk Ateş “Kapaktan Kapağa” köşesiyle, Hasan Hayyam Meriç deneme türündeki “Doğa Suçları Müzesi” serisinin ilk yazısıyla, Melih Günaydın ise Michael Connelly’e dair yazdığı “Suçun Karanlığı” yazısıyla derginin ikinci sayısında okuyucular­la buluştu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye