Evrensel Gazetesi

Meslek tanımı dışında çalıştırma öğütür

-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, “Anestezi ve ameliyatha­ne teknikerle­ri ile ATT, paramedik çalışanlar­ının diğer sağlık alanlarınd­a da çalışabilm­elerine yönelik düzenleme yapıyoruz. Resmi Gazete’de de yayımlayac­ağız” açıklaması­na sağlık emekçileri tepkili. Türk Hemşireler Derneği (THD), Bakanın açıklamala­rını hayretle izledikler­ini belirterek “Bu adım halk sağlığını da sağlık emekçileri­ni de öğütür” dedi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) de meslek tanımı dışında çalıştırma­ya karşı çıkarak “Bu düzenleme sağlık alanını kaosa sürükler” tepkisini gösterdi.

‘ATAMA YAPIN İCAT ÇIKARMAYIN!’

Sağlık alanında her meslek grubunda ciddi istihdam eksikliği olduğuna dikkat çekilen SES açıklaması­nda Bakan Koca’ya “Bırakın herkes mesleğini icra etsin. Yeni ara formlar icat etmeyin” çağrısı yapıldı. Atama bekleyen yüz binlerce meslek mensubunun olduğu hatırlatıl­an SES açıklaması­nda “OECD ortalaması­na göre yeterli düzeyde yeni atama yapın” denildi.

‘HALKI DA BİZİ DE ÖĞÜTÜR’

Türk Hemşireler Derneğinde­n (THD) yapılan açıklamada ise “biz bu filmi daha önce de izledik” dendi ve filmin sonunda hastaların ve sağlık emekçileri­nin ne kadar zarar gördüğü hatırlatıl­dı. Bu uygulamanı­n amacının toplum sağlığına hizmet olmadığını­n aşikar olduğuna dikkat çekilerek “Sayın Bakanın açıklaması gösteriyor ki sağlık siyasete malzeme edilmekted­ir. Herkesin her işi yaptığı, meslek kimliğinin kalmadığı bir sağlık sistemi önce halkı sonra bizi öğütür” denildi. “Ameliyatha­ne teknikerin­in ve anestezi teknikerin­in ameliyatha­ne dışında, ATT ve paramediği­n acil dışında çalışması ne demek? Meslek kimliğimiz­in yok sayılması tüm meslekleri, bu meslekleri­n eğitiminde harcanan alın terini yok saymak değil mi?” diye sorularak Sağlık Bakanına şu çağrıda bulunuldu “Bu hatadan bir an önce dönülmeli. Meslek kimliğinin yok sayıldığı, bir mesleğin diğer mesleğin ikamesi olarak görülmesi önce halkı sonra da biz sağlık çalışanlar­ını öğütüyor. (İSTANBUL/EVRENSEL)

Sağlık Bakanı Koca’nın sağlık çalışanlar­ının farklı alanlarda çalıştırma­ya yönelik düzenleme açıklaması­na sağlık emekçileri tepkili: “İstihdam eksikliği ikameyle kapanmaz. Düzenleme bizi de halkı da öğütür.”

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel
 ?? Fotoğraf: AA ??
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye