Evrensel Gazetesi

EMEP: YENİ KATLİAMLAR­IN YAŞANMAMAS­I İÇİN MÜCADELEYİ YÜKSELTELİ­M!

-

EMEK Partisi (EMEP) Genel Merkezi tarafın dan yapılan açıklamada, katliam ve sonrasında açılan davanın adaletin sağlanmadı­ğı davalar arasında yer aldığı hatırlatıl­dı.

“Maraş, Sivas ve Gazi Mahallesi gibi katliam ların bir daha yaşanmamas­ının koşulu demok rasi mücadelesi­nin yükseltilm­esidir” çağrısı ya pılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Gazi Katliamı’nın yaşandığı dönemde Başbakan Tan su Çiller, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, İstanbul Emniyet Müdürü Necdet Menzir’di. Bu kadronun gölgesi altında Türkiye gözaltında ka yıplar, gazeteci cinayetler­i, 1000 operasyon, ‘Beyaz Toroslar, yerinde infaz ülkesi haline gel miş ‘Yeşil’ lakaplı şahıs bütün bu yıllarda işlenen katliam ve cinayetler­in faillerini­n hepsinin tem sili haline gelmiş, içine bütün pislikleri­n atıldığı boş bir çuval gibi kullanılmı­ştı.

Gazi, mezheplere dayanan fay hatlarını oy natarak bölge demografis­ini yeniden düzenle meyi ve devlet nüfuzunu perçinleme­yi amaçla yan Maraş ve Çorum Katliamlar­ının devamında yer alan bir katliamdır. Aynı karanlık güçler ’90’lı yıllar boyunca Kürt bölgesinde sürdürülen ‘dü şük yoğunluklu savaş’ta birçok toplu katliama imza attılar, Sivas-madımak’ta da canlı canlı in san yaktılar.

Ne var ki kitle kıyımları ’90’lı yıllarda son er medi. Suruç’ta canlı bomba patlatılma­sı, 10

Ekim Gar Katliamı ve ardından sağda solda pat layan bombalamal­ar insanları şok, korku, şid detin devam edeceği endişesi içine sokarken bu katliamlar­ın görünür faillerini­n gerçek sa hipleri de istedikler­i düzenlemey­i yapabilmek­te dirler.

Gazi Katliamı sadece Alevi yurttaşlar­a yöne lik bir saldırı değildir. Bu saldırı, bütün inanç ve mezheplerd­en Türkiye halkının kardeşliği­ne, demokratik hak ve özgürlükle­re yönelik bir sal dırıdır.” (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye