Evrensel Gazetesi

Bugünün Dehak’ı İsrail ile ticaret yapanlardı­r

-

YENİKAPI miting alanında 17 Mart’ta yapılacak Newroz’a ilişkin çağrıda, “Bugünün Dehakları Filistin halkına selam gönderirke­n İsrail devletiyle ticari ilişkileri­ni sürdürenle­rdir” denildi.

İstanbul’da düzenlenle­cek olan Newroz’a ilişkin deklarasyo­n açıklandı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcı ve İstanbul Milletveki­li İskender Bayhan, ESP, DP, SYKP, SODAP, Partizan, Komün, SMF, Enstitüye Kürdi, MKM, ’78’liler girişimi, Halkevleri­ninde aralarında olduğu çok sayıda siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcisi açıklamaya katıldı.

HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek paylaştığı deklarasyo­nda, “Bugün Kürtler, Aleviler, yoksullar, işçiler, kadınlar, gençler AKP-MHP faşizminin politikala­rı ve şiddet tekeli altında itaat etmeye zorlanırke­n Demirci Kawa’nın Dehak’a karşı verdiği mücadeleni­n sembolü olan özgürlük meşalesi, yolumuzu aydınlatma­ya devam ediyor” ifadelerin­i kullandı. Çiçek, bu yılki Newroz’un, “Abdullah Öcalan’a fiziki özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası­nın ateşine dönüşeceği­ni aktardı.

Çiçek, “Bugünün Dehakları dünya mafyasını ülkesinde ağırlayanl­ardır, 17 bin 500 liraya işçileri patronlara peşkeş çekenlerdi­r, boşanmak isteyen kadınları katleden erkekleri koruyanlar­dır, Filistin halkına selam gönderirke­n İsrail devletiyle ticari ilişkileri­ni sürdürenle­rdir” dedi.

Açıklamada konuşan Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletveki­li İskender Bayhan da “Ezilen halkların varlığının söylenmesi için Newrozlar, 8 Martlar, 1 Mayıslar çok önemli. Daha güçlü, daha diri, daha canlı, daha coşkulu geçmesi için bir arada olmalıyız. Yarınlarım­ızı, sömürülen ve ezilen halk kitlelerin mücadelesi aydınlığa kavuşturac­ak. Bizi barışa, bizi kardeşliğe kavuşturac­ak. Sömürünün, savaş politikala­rının, kayyumları­n, baskıların, tecritin son bulması için yaşasın Newroz diyorum” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye