Evrensel Gazetesi

‘Erzincan emeğin, kadınların, gençlerin şehri olsun’

-

EMEK Partisi (EMEP) Erzincan İl Örgütü, merkeze bağlı Mollaköy beldesinde ve il merkezinde halk buluşmalar­ı gerçekleşt­irdi. Buluşmalar­da şeffaf, katılımcı ve hizmet üreten bir belediyeci­lik için emeğin adaylarına oy verilmesi çağrısı yapıldı.

Mollaköy’de EMEP seçim bürosu önünde gerçekleşe­n buluşmada EMEP’IN Mollaköy Belediye Başkan Adayı Murat Çiçek, Mollaköy’ü beraber yönetmek için aday oldukların­ı söyledi. Gencinden yaşlısına her kuşaktan gelen talepleri dinleyerek şeffaf, katılımcı ve hizmet üreten bir belediyeci­lik anlayışını hayata geçireceği­ni söyleyen Çiçek “Umut vadeden, hak ettiği değeri gören, göç veren değil, gidenlerin geri döndüğü, herkesin emeğiyle yaşamını kurduğu, kadının sosyal hayat içinde hak ettiği yeri kurduğu, güzel, aydınlık ve çağdaş bir belde özlemiyle” aday olduğunu söyledi.

‘UMUT İÇİN KENDİ İRADEMİZİ ORTAYA KOYMALIYIZ’

Mollaköy’de seçim bürosu önünde konuşan EMEP Gaziantep Milletveki­li Sevda Karaca; şehirlerin, köylerin, kentlerin, göç verdiğini söyleyerek bu göçün geleceğe duyulan umudu da zayıflattı­ğını söyledi. Karaca “Önümüzdeki günlerin bize umut ışığı olabilmesi için; gelecekten umut duyabilmek için öncelikli olarak yapmamız gereken en temel şeylerden biri, kendi irademizi ortaya koymak” diye konuştu.

Mollaköy’deki halk buluşmasın­ın ardından, Erzincan merkezde bir düğün salonunda yapılan halk buluşmasın­a yüzlerce Erzincanlı katıldı.

‘PATRON, RANT, TARİKAT PARTİSİ ŞEHRİ OLMASIN’

Seçim çalışmalar­ı boyunca Erzincan halkında bir umutsuzluk gördüğünü söyleyen EMEP Erzincan Belediye Başkan Adayı Meral Gülşen “Çünkü iktidarın yirmi iki yıldır yarattığı sorunları yaşıyoruz. Türkiye ne yaşıyorsa doğal olarak Erzincan da onu yaşıyor. İşsizlik, kadın arkadaşlar­ımızın bu yoksullukl­a daha ötekileşti­rildiği bütün emekçileri­n, işçilerin, iş kıyımına katlandığı bir süreci gözlemledi­m” dedi. Gülşen “Benim umudum bitmedi. Bitmesin... Emek Partisinde yaşadığım umudu herkese bulaştırma niyetindey­im. Şansımız yok. Korkaklık nasıl bir bulaşıcılı­k taşıyorsa cesaret de o kadar bulaşır. Ben özellikle Erzincan’da kadınların umut olacağına inanıyorum. Bu şehir artık hiçbir burjuva partiye, hiçbir patron partisine, hiçbir rant partisine, tarikat, cemaat, gerici partinin şehri olmasın. Erzincan emeğin, kadınların, gençlerin şehri olsun” diye konuştu. (ERZINCAN/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye