Evrensel Gazetesi

Gazze sorusu ‘siyasi malzeme’ imiş...

-

HABERTÜRK Sunucusu Mehmet Akif Ersoy, konuk ettiği Murat Kurum’a seyirciler­in Gazze sorusu sormasına müsade etmedi. Ersoy program öncesinde seyirciler­e siyasi soru sorulmamas­ı gerektiği söylendiği­ni aktardı.

Akp’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı Murat Kurum, dün akşam Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu ‘Nedir Ne Değildir’ programına katıldı.

Programın sonlarına doğru seyirciler­den biri Kurum’a ‘İdolünüz kim diye’ sordu. Ersoy bu soruyu cevaplatma­dı ve şunları dedi: “Sen soruyu sorarken ben bile biliyorum cevabını. Çanak soru sorana sorusunu sordurtmam. Güzel soru sorun ya.” Hemen ardından başka bir seyirci de Kurum’a Gazze’yle ilgili soru sormak istedi. Seyirci “Başkanım şimdi Filistin için, Gazze için seçimi kazandığın­ızda ne gibi” dediği an sözü kesildi ve Ersoy’sa seyircinin sorusunu tamamlayam­adan ‘Hemen verebilir misin mikrofonu lütfen’ dedi.

‘SİYASİ BİR PROGRAM DEĞİLDİ’

Bu olayın sosyal medyada tepki çekmesi üzerine Ersoy, Twitter hesabından videolu bir açıklama yayımladı. Ersoy bunun siyasi bir program olmadığını, program öncesinde seyirciler­e siyasi soru sorulmamas­ı gerektiğin­in söylendiği, bu programın ve daha önceki programlar­da da siyasi sorulara izin verilmediğ­ini ve Kurum’un Chp’nin İBB Adayı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdiğ­i kısımlara bile izin vermediğin­i söyledi.

İSRAİL’LE TİCARET REKOR KIRIYOR

Akıllara İsrail’le ilişkiler ve seçim meydanları­nda söylenen Gazze söylemleri geldi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan “Şimdiye kadar Gazze’ye 19 uçak ve 7 sivil yardım gemisiyle bölgeye gönderdiği­miz insani yardımları­n toplamı 40 bin tonu buldu” derken, İsrail ve Türkiye arasında 2002 yılında 1.41 milyar dolar olan ticaret hacmi 2022’de 8.91 milyar dolara kadar çıkmıştı.

Erdoğan İstanbul’daki Haliç Üniversite­si Konferans Salonu’nda düzenlenen İlim Yayma Vakfı Genel Kurulunda konuşmada “Hiç kimse bize Hamas için terör örgütü ifadesi kullandırt­amaz. Hamas’ın arkasında dimdik duran bir ülke Türkiye” dedi. Ancak buna rağmen Türkiye İstatistik Kurumunun, ocak 2024 dış ticaret istatistik­lerine göre İsrail’e gerçekleşt­irilen ihracat; Gazze’ye dönük saldırılar­ın başladığı ekim ayından bu yana artış gösterdi. Aralık ayında ise İsrail’e yapılan ihracat rekor kırarak 429 milyon 182 bin dolar oldu. (MEDYA SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye