Evrensel Gazetesi

Dikiş tutmuyor

-

Mehmet Şimşek eliyle yürütülen sermaye destekli ekonomik program, ücretli emeğin ezildiği ve gelir adaletsizl­iğinin daha da derinleşti­ği bir tablo yarattı. Erdoğan yönetimi, gerçek niteliği kısa sürede teşhir olan ‘rasyonel ekonomi programı’ ile seçimler arasında sıkıştı.

‘SEFERBERLİ­K ÇAĞRISI’

RESMİ muhalefeti­n dağınık görüntüsü ne rağmen Erdoğan politik olarak da zorda. Siyaset Bilimci Prof. Dr. Men deres Çınar, Erdoğan’ın “Bu son seçi mim” çıkışının; varlığını, imkânların­ı, fırsatları­nı, tamamen kendisine borçlu kesimlere “çıkar ortaklıkla­rını hatırla tan bir seferberli­k çağrısı” olduğunu söylüyor. Erdoğan’ın “İmamoğlu gibi yetenekli bir siyasi figür karşısına Ku rum gibi bir amade” çıkartmak zorun da kaldığına dikkat çekiyor.

Serpil İlgün’ün röportajı sayfa 10’da

İŞSİZLİK, ENFLASYON, FAİZ

EKONOMİ durgunluk sinyalleri veri yor, işsizlik güçlü bir tempoyla artı yor, enflasyon düşmüyor ve vaktiyle faiz lobisi olarak anılan uluslarara­sı finans kuruluşlar­ı, seçimden sonra yeni yüklü faiz artışları olacağı yö nünde ‘kulis’ haberleri yayıyor. Er doğan bütün bunlara karşın geçmiş te yaptığı gibi seçim sonrasına dair yüksek vaatlerde bulunarak tedbir alamıyor. Toplum seçimden sonra işlerin kötüleşece­ğini görüyor.

Hakkı Özdal’ın yazısı sayfa 10’da

AKARYAKIT %105 ZAMLI

HALKIN gündelik yaşamını katlı nalmaz hale getiren zamlar ara lıksız sürüyor. Geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleşe­n genel seçim lerin ardından akaryakıt fiyatla rı yüzde 105 zamlanarak ikiye katlandı. Artışta Erdoğan’ın vergi zammı ve Türk lirasının değer kaybı etkili oldu. Benzin ve motorine de yeniden zam ge lirken, HSBC, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 49’a yükseltti.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye