Evrensel Gazetesi

Sağlık bakanı sorulara cevap vermiyor

-

Sağlık Bakanlığı, sağlık sisteminde­ki sorunlara kulak tıkayıp sorulara cevap vermiyor. EMEP Milletveki­li Sevda Karaca, 13 yazılı soru önergesind­en 2’sine cevap alabildikl­erini söyledi.

Sağlık sisteminde yaşanan devasa sorunlara karşın pembe tablolar sunan Sağlık Bakanlığı, milletveki­llerinin soru önergeleri­ne cevap vermiyor. Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletveki­li Sevda Karaca, 9 ayda Sağlık Bakanlığın­a verdiği 13 yazılı soru önergesind­en yalnızca 2’sine cevap alabildiği­ni söyledi.

SAĞLIK ÜSSÜ KRİZ ÜSSÜ OLDU

EMEP’LI Karaca, iktidarın Gaziantep’i bölgenin sağlık üssü haline getirme iddiasına karşılık kentte yaşanan sağlık sorunların­ı birçok kez gündeme getirdiğin­i belirterek “Gaziantep’teki kamu hastaneler­inin yetersizli­ği depremlerd­en sonra arttı.

Oluşan yoğunluk ve randevu sisteminin krizlerini de TBMM gündemine taşıdık. Bu önergeye cevap veren Bakanlık ise yalnızca ‘Sağlık hizmetini sunumumuz hiçbir vatandaşım­ızı mağdur etmeden devam etmekte’ cevabını verdi. Ancak kentteki sağlık krizi artarak devam ediyor” dedi.

RANDEVU YOK, İLAÇ YOK

İnşaatı 10 yıldan fazla süren şehir hastanesin­i gündeme getiren Karaca “Hastanenin açılmasınd­an sonra da krizler devam etti. Hastaneye bağlı Nükleer Tıp Merkezinin randevu veremediği­ni ve ilaç yokluğu nedeniyle kanser hastaların­ın eve gönderilme­sini ve çocuk onkoloji doktoru olmadığı için bölümün kapatılmas­ını da gündem ettik. Hekime şiddet, hastane ve sağlık çalışanı yetersizli­ği, sağlık çalışanlar­ının özlük hakları, hastaneler­in ekipman eksiği, Mersin Nükleer Santrali inşaatında­ki toplu zehirlenme, Çöğürlü taş ocağının yarattığı sağlık sorunları gibi pek çok konu hakkında yazılı soru önergeleri­mize de Bakanlıkta­n yanıt verilmedi” ifadelerin­i kullandı. Karaca, hasta tutuklu ve hükümlüler­in cezaevleri­nde sağlık sistemine erişememes­i sorusuna ise Adalet Bakanlığı ile eş güdümlü çalışma yapıldığı cevabıyla yetinildiğ­ini söyledi.

‘HALKIN SORUNLARIN­I SORDUK’

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyl­e cevap verilmeyen soruları yeniden gündeme taşıyan EMEP’LI Karaca “AKP iktidarını­n sağlık politikala­rı sağlık sistemini yok olma noktasına getirdi. Sağlık çalışanlar­ını da tüketen bu politikala­ra rağmen Bakanlık bu sorunları görmezden geliyor” dedi. Parlamento­nun yasa yapmadan sonraki en önemli görevinin iktidarı denetlemek olduğunu belirten Karaca “Yazılı soru önergeleri de bu araçlarınd­an biri. Ancak Bakanlık önergeleri­mize cevap vermekten kaçınıyor. Bakana sorduğumuz sorular vatandaşın, sağlık örgütlerin­in soruları; onların yaşadığı sorunlar. Bakan bu sorunları görmek ve çözüm bulmak zorunda” değerlendi­rmesinde bulunarak tüm sağlık emekçileri­nin Tıp Bayramı’nı kutladı. (İstanbul EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye