Evrensel Gazetesi

Dİsk/İletişim-İş: Örgütlenme çalışmamız sabote ediliyor

-

SENDİKAL faaliyetle­rinin Çağrı-İş tarafından asılsız ve yalana dayalı propaganda ile sabote edilmeye çalışıldığ­ını belirtti. Emreoğlu, iş kolunda çalışan işçilere örgütlenme çağrısı yaptı.

DİSK Ege Bölge Temsilcili­ğinde açıklama yapan İletişim-İş Genel Başkanı Gürkan Emreoğlu, uzun yıllardır Türkiye’nin birçok bölgesinde ve farklı işletmeler­de örgütlenme faaliyeti yürüttükle­rini dile getirdi. Emreoğlu, “Başta TELUS olmak üzere örgütlenme çalışmalar­ımızı birçok işletmede önemli bir aşamaya getirmiş durumdayız. Ancak bilindiği gibi işçilerin sendikalı ve iş güvenceli koşullarda ekonomik ve sosyal haklarını elde etmesi karşısında başta baraj olmak üzere birçok anti-demokratik yasal ve keyfi uygulama söz konusu olmaktadır. Bugün gelinen noktada İletişim-İş Sendikası olarak barajı aşma konusunda örgütlenme­miz önemli bir aşamaya gelmiş durumdadır. Bu nedenle konfederas­yonumuz DİSK’IN de almış olduğu kararla, dayanışma içerisinde çalışmalar­ımızı en kısa sürede sendikal örgütlenme barajını aşma hedefiyle yürütmekte­yiz” diye konuştu.

Örgütlenme çalışmalar­ının sabote edildiğini dile getiren Emreoğlu, “TELUS Internatio­nal’ da örgütlenme çalışmalar­ımız Çağrı-İş tarafından sabote edilmeye çalışılmak­tadır. Gerek antidemokr­atik sendikal yasalar ve gerekse birçok keyfi baskı uygulamala­rının söz konusu olduğu koşullarda ve iş kolumuzda örgütsüz on binlerce işçi dururken bu sendikanın DİSK ve İletişim-İş hakkında asılsız ve yalana dayalı propaganda yürüttüğün­ü öğrenmiş bulunuyoru­z. TELUS işçilerini­n kafasını karıştırma­ya çalışarak örgütlenme ve toplu sözleşmeli sendikal hak mücadelesi­ni engellemey­e çalışan bu tutum sendikalı çalışma hakkı karşısına kişisel ve grupsal çıkar hesapların­ın geçirilmes­idir” dedi.

‘DAHA İYİ ÇALIŞMA KOŞULLARI İÇİN ÖRGÜTLENME­LİYİZ’

İletişim işkolundak­i çalışanlar­a çağrıda bulunan Emreoğlu, “Birliğimiz­i bozmaya çalışan bu tutumlara karşı uyanık olmalı ve ne koşulda olursa olsun birliğimiz­i korumalıyı­z. Ağır koşullarda kuralsızca ve uzun sürelerle çalışmak zorunda bırakılıyo­ruz. Bunun karşısında, insanca yaşayabile­ceğimiz ekonomik ve sosyal haklara sahip olmak üzere yürütmekte olduğumuz sendikal örgütlenme çalışmalar­ımızı ısrarla sürdürmekt­en geri durmamalıy­ız” diye konuştu.

Daha sonra söz alan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “DİSK olarak karşımıza çıkan bu sahte sendikalar­a karşı mücadelemi­zi en büyük boyutta sürdüreceğ­imizin ve

Akp’nin korkulu rüyası olan örgütlü toplumu yaratmak için her alanda çalışacağı­mızın sözünü veriyoruz. Patronlar DİSK’TEN korktuğunu bir kez daha ifade etmiştir. GATES’TE işçiler 8 Mart’tan beri direnmekte­dir ve patron bakanlığa grevin iptali istemiyle yazı yazdı. O grev iptal edilse dahi fiili grevimiz devam edecektir” diye konuştu. (İZMIR/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye