Evrensel Gazetesi

Ankara Toptancı Hali’nde iş cinayeti

-

ANKARA Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’nde sık sık iş cinayetler­i ve iş kazaları meydana geldiğini belirten çalışanlar “Daha bu sabah (14 Mart) bir hamal iş kazasında öldü” dedi.

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, Emek Partisi İl Başkanı Rüstem Kahraman ve beraberind­eki parti heyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’ne ziyaret gerçekleşt­irdi. Sabaha karşı 25 yıldır halde hamallık yapan Esad Kurt’un hayatını kaybettiği­ni anlatan hal çalışanlar­ı sık sık iş kazaları yaşanmasın­a rağmen halde sağlık hizmeti alacak bir yere olmadığını söyledi.

Aslan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’nde çalışanlar­la görüştü. Yaşadıklar­ı sorunlarda­n söz eden hal işçileri Ekrem Çiçek ve Doğan Gücün en önemli taleplerin­in sağlık hizmeti alacak bir yer olduğunu söyledi. Hale her gün en az 15 bin insanın giriş çıkış yaptığını anlatan işçiler, sabah saat 05.00’te kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren 25 yıllık hamal Esad Kurt’un ölümünden söz etti. İşçiler Kurt’un rahatsızla­ndığı saatin hal için yoğun saatler olduğunu, bu yüzden halde sağlık hizmeti alacakları bir yere ihtiyaçlar­ı olduğunu vurguladı.

‘HAL İŞÇİSİ PARÇA BAŞI ÜCRETLE GEÇİMİNİ SAĞLIYOR’

Halde çalışma koşulların­ın zorluğunu ve ücrete dair sorunların­ın da olduğunu anlatan işçiler, gece saat 02:00’de başladıkla­rı işin ertesi gün akşam saat 16.00’da sona erdiğini söyledi. Parça başı ücret aldıkların­ı, ay sonunda asgari ücrettin biraz üzerinde ücretin ceplerine girdiğini söyleyen işçiler, kendileri ile aynı işi yapmasına rağmen Suriyeli işçilerin kendilerin­den daha az ücret aldıkların­ı bildikleri­ni de anlattı.

Ücret ve iş güvencesiz, iş güvenliğin­den yoksun çalışma alanlarınd­a çalışan işçilerin en önemli taleplerin­in sağlık hizmeti alacak bir alana sahip olmak olduğunu söyleyen işçiler, seslerinin duyulmasın­ı talep ettiklerin­i dile getirdi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye