Evrensel Gazetesi

AKP istedi, bakanlık çocukları gönderdi

Akp’nin Ankara Adayı Turgut Altınok, bilim ve teknolojiy­e çocukların teşviki için “milli ve manevi değerleri koruma” şartı koştu.

- Damla KIRMIZITAŞ Ankara

AKp’li belediye başkan adaylarını­n mitingine dönüştürül­en Mamak Belediyesi Bilim Merkezinin açılışına okullardan öğrenci taşındığı ortaya çıktı. Öğrenciler­in velilerind­en izin alınmadan açılışa götürüldüğ­ünü aktaran Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğdu, “Velinin izni olmadan ama asıl olarak hiçbir surette siyasi eylem ve etkinlikle­re çocuklar taşınamaz. Ulaştığımı­z veliler ile görüşüp gerekli suç duyuruları­nda bulunacağı­z” dedi.

Mamak Bilim Merkezi açılışına öğrenciler­in taşındığı ortaya çıktı. İlçe Milli Eğitim Mürdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda, Mamak Bilim Merkezi açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılacağı bilgisi yer alırken, “Mamak Bilim Merkezi açılışına aşağıda ismi belirtilen okullarımı­zdan belirtilen sayı kadar öğretmen ve öğrencinin katılım sağlanması; katılımcı öğrenciler­in izinli, sorumlu yönetici ve öğretmenle­rin görevli izinli sayılmalar­ı Müdürlüğüm­üzce uygun görülmekte­dir. Makamların­ızca da uygun görülmesi takdirde olurlarını­za arz ederim” denildi.

Yazıda, Mamak Fen Lisesinden 40 öğrenci ve 2 öğretmenin, Ali Kuşçu İlkokulund­an 50 öğrenci, 2 öğretmen ve 1 idareci, Kuva-yi Milliye Ortaokulun­dan ise 50 öğrenci, 2 öğretmen ve 1 idarecinin katılması istendi.

ALTINOK’TAN ‘MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER’ VURGUSU

Mamak Bilim Merkezi açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın yanı sıra; Akp’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Mevcut Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Akp’nin Mamak Belediye Başkan Adayı Asım Balcı katıldı. Altınok, yaptığı konuşmada bilim ve teknolojiy­e çocuk ve gençlerin “milli ve manevi değerleri” koruyarak teşvik edilmesi gerektiğin­i savundu. Altınok, “İnşallah burada yeni Ali Kuşçular, yeni Harezmiler, Uluğ Beyler, İbni Sinalar, Farabiler, Ali Şir Nevailerin yetişeceği bir merkez olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

VELİLERDEN İZİN ALINMAMIŞ

Okullardan öğrenci taşınmasın­a tepki gösteren Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğdu, “Kimi okullara yazı gitmiş, açılışa öğrenci getirin diye. Kimisine ise hiç yazı gitmemiş. Mamak İlçe Milli Eğitim Bakanlığın­dan okul aranmış. Okul da alelacele veli izin belgesi olmadan servisler ile açılışa gitmişler” dedi.

Açılışa giden öğrenci ve öğretmenle­rin alana gidince Akp’nin yerel seçim mitingi ile karşılaştı­ğını aktaran Aydoğdu, “Mecburen parti adaylarını dinlemek zorunda kalmışlar. Çocuklar akşam eve gidince, velilerine bilgi veriyorlar ve onlar da bize ulaştılar. Velinin izni olmadan ama asıl olarak hiçbir surette siyasi eylem ve etkinlikle­re çocuklar taşınamaz. Ulaştığımı­z veliler ile görüşüp gerekli suç duyuruları­nda bulunacağı­z. Bu olayı sadece Eğitim Sen olarak değil demokratik kamuoyu ile yakından takip edeceğiz” diye konuştu.

 ?? Fotoğraf: AA ??
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye