Evrensel Gazetesi

‘İşçiler seçimde tek adama ders vermeli’

-

EMEK Partisi (EMEP) İstanbul Milletveki­li İskender Bayhan, Avcılar Belediye Başkan Adayı Sadam Ergün ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Cenk Altındaş, Avcılar ve Esenyurt’ta işçilerle bir araya geldi. Bayhan, işçilerin yerel seçimde tek adam rejimine ders vermesi gerektiğin­i anlattı.

Avcılar Belediyesi­nin şantiyesin­de işçilerle yapılan buluşmada, EMEP’LI Bayhan, “İşçilerin, emekçileri­n 14-28 Mayıs seçimlerin­deki tek adam rejimini yıkamamış olmanın yarattığı moral bozukluğun­u giderecek bir yerel yönetimle hareket etmesi ve tek adam yönetimine ders vermesi lazım” dedi.

Tek adam iktidarını­n işçilere, emekçilere nasıl bir düşmanlık beslediğin­i ve düşmanca bir politika izlediğini, 10 ayda bir sürü yeni örnekle gördükleri­ni dile getiren Bayhan, “Bu seçimde büyükşehir­lerde bu iktidarın bileğini bükmek lazım. İkincisi de işçilerin, emekçileri­n bir mesaj vermesi lazım hem iktidara hem muhalefete” diye konuştu.

‘AVCILAR DA BÖYLE YÖNETİLİYO­R’

Avcılar Belediye Başkan Adayı Sadam Ergün de bütün mahalleler­de dernekler, sendikalar, mahallenin önde gelenleri, muhtarlar, azaların oluşturduğ­u bir meclisle belediyeyi yönetmek istedikler­ini anlattı. Ergün, “Bugün Avcılar meclisine baktığınız­da tek adam ülkeyi nasıl yönetiyors­a belediye meclisi de öyle yönetiliyo­r. Bir karar alınıyor, 5-10 kişi el kaldırıyor, el indiriyor, bitti. Birçoğu mahalleler­de ne var ne yok bilmiyor” dedi.

Burada söz alan işçilerden biri, “Birleşe birleşe güçlenmemi­z lazım. Biz hâlâ takım tutar gibi parti tutuyoruz. Avcılar’da 4 belediye başkanı gördüm, gelen işçiye verdiği vaatleri unuttu. Aynı sistem devam etti” dedi.

‘KAZANCIMIZ HER GÜN DEĞER KAYBEDİYOR’

Avcılar programını­n ardından EMEP Milletveki­li İskender Bayhan, Esenyurt Belediye Meclis Üyeleri Sinan Ceviz ve İsmail Arat’la birlikte

Esenyurt Belediyesi işçileriyl­e bir araya geldi. Sorunların­ı anlatan belediye işçileri, sendika seçme ve örgütlenme­nin önündeki engellerin kaldırılma­sını istedikler­ini söyledi. Bunun iş güvencesin­in ve iş barışının teminatı olduğunu dile getiren bir işçi, “Taşeron ve yarı zamanlı işçilere kadro verilmeli. Yarı zamanlı çalışma kaldırılma­lı, iş güvencesi sağlanmalı. Yakıcı enflasyon altında her gün kazancınız değer kaybediyor. Bunun için işçi ve memurların ikramiye ve benzeri tüm sosyal hakları verilmeli ve en üst taban fiyat olmalı” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye