Evrensel Gazetesi

EMEP Adayı Funda Bakış: Seçime ayrılan bütçe çocukların beslenmesi­ne ayrılmıyor

-

EMEK Partisi (EMEP) Haliliye Bele diye Başkan Adayı Funda Bakış, öğrenci velileri ile çocukların sağlıklı beslenmesi üzerine konuştu. Haliliye’ye bağlı Dev teyşti Mahallesi’nde bulunan Ahmet Ye sevi İlkokulu önünde öğrenci velileri ile sohbet eden Bakış, Urfalı kadınlara ses lenerek “Belediye bütçesinin halk için, çocuklarım­ız için harcanacağ­ı yerel yö netimler için geliyoruz. Yoksulluk ve sö mürü düzeni sona erene kadar da bunun için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Bakış, ülkede yaşayan her iki çocuk tan birinin yetersiz beslendiği­ni söyledi. Bu durumdan Haliliye’de yaşayan ço cukların da azade olmadığını belirten Bakış, “Ülkede yaşayan her iki çocuktan birinin yetersiz beslendiği, çocukları açlı ğa mahkum eden yoksulluğu­n gün geç tikçe arttığı gerçeğiyle karşı karşıyayız” diye konuştu. Çocukların­ın beslenme çantasına ne koyacağını düşünen emekçi ailelerin sayısının her geçen gün arttığı na dikkat çeken Bakış, “Çocuğunu kuru ekmek ile okula göndermek zorunda ka lan kadınların sesini duyurmak için bir kez daha sesleniyor­uz: Her okulda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek her çocu ğun hakkıdır” dedi.

Rant ve kâr hırsıyla yoksulluğa sebep olanların devletin bütçesi ile zenginleş tiklerine değinen Bakış, “Onlar ceplerini doldururke­n bakanlık çocuklara bir öğün yemek verecek bütçe olmadığını söylüyor. İktidar bugün seçim için mil yonlarca liralık bütçe ayırabiliy­orken ço cuklara bir öğün ücretsiz yemek verecek bütçe sağlamıyor. Biliyoruz ki bakanlığın her çocuğa bir öğün yemek sağlayacak bütçesi var” dedi.

Belediye bütçesinin halk için, ço cuklar için harcanacağ­ı bir yerel yöne tim anlayışına sahip oldukların­ı vur gulayan Bakış, “Yoksulluk ve sömürü düzeni sona erene kadar da bunun için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu. (URFA/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye