Evrensel Gazetesi

Urfa’da eşitlik ve özgürlük mücadelesi­nin adayı

- Özlem BOYRAZ ÖZEL Urfa

Ü ç aya yakın süren Özak Tekstil işçilerini­n direnişini yakından takip eden biri olarak; direni şin öncü işçilerind­en birinin, bir kadın işçi olan Funda Bakış’ın Haliliye’den belediye baş kan adaylığı emek müca delesi veren herkeste ol duğu gibi bende de coşku uyandırdı. Patronları­n, valiliğin, jandarmanı­n ve devletin tüm aygıtları nın karşısında yaşadıklar­ı haksızlığa karşı direnme ateşini canlı tutan işçile rin temsilcisi olarak Funda’nın işçilerin partisinde­n, Emek Partisinde­n (EMEP) aday olmasının ve mücadele yi politik zemine taşımasını­n hepimize umut olduğuna inanıyorum.

Ankara Pursaklar’da seçim çalışma sı yürütürken Urfa’da desteğe ihtiyaç duyulduğu haberini almamız üzerine diğer bir yoldaşımla yola düştük. Ur fa’da ilk karşılaştı­ğımız şey Funda’nın ve ailesinin sıcak karşılamas­ı, samimi ev sahipliği oldu. Varır varmaz afiş as mak için kolları sıvadığımı­z, yoğun bir çalışmanın içinde bazen broşür dağıta rak bazen kapı kapı dolaşarak hafta lardır devam eden çalışmaya des tek olma gayretine girdik biz de. Sokak sokak gezer ken temas ettiğimiz, konuş tuğumuz herkes; bir kadın işçinin, kendileriy­le aynı sorunları yaşayan, onların içinden olan, aynı yoksulluğu, baskıyı, zulmü yaşayan, “bizden” de dikleri birinin aday olmasını heyecan la, umutla karşıladığ­ını söylüyordu. Funda’nın adaylığını­n Urfa’da kadın lara yönelik bakış açısında değişim ya şanması için alan açtığını fark ettik. Çoğu zaman ev içi alana hapsolan, ça lışsa bile ev ile iş arasında kısılıp kalan kadınların derdini en iyi özetleyen ör neklerden biriydi Funda. Nitekim

Özak Tekstil direnişi tam da Funda’nın tarifiyle hem kendisi için hem ailesi için özgürleşti­rici bir deneyimdi. Tüm bu süreçte Özak Tekstil işçilerini­n, özellikle de kadın işçilerin Funda’yı yalnız bırakmamas­ı, her aşamada des teklerini göstermele­ri direnişin ve mü cadelenin hâlâ devam ettiğinin ve hep devam edeceğinin somut bir örneği. Her çalışmaya şevkle katılan işçilerle birlikte müthiş bir dayanışma örneği sergileniy­or Urfa’da. Özak Tekstil di renişinin emek mücadelesi­ne kattıkları elbette paha biçilemez.

Şimdi ise eşitlik, özgürlük mücadele mizde yeni yoldaşlarl­a yürüyor olmak umudumuzu yeşerten, güven veren ve işçilerin birliğinin daim olacağını his settiren yerde bir hayali taşıyor. Dire nişimiz ve onurlu mücadelemi­zde yan yana yürümemiz daim olsun.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye