Evrensel Gazetesi

Çocuklar cemaat yurtlarına mahkum bırakılmam­alı

ANTALYA BARO BAŞKANINDA­N ÇAĞRI:

-

ANTALYA Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, Alanya’da Süleymancı­lara ait Sugözü Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdunda 10 öğrenciye yönelik cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan Eğitmen Gani Ruçhan Uyrum’un yargılamas­ının 1 Nisan’da başlayacağ­ını söyledi. Geçilmez “Devletin, yerel idareciler­in, insanları tarikat ve cemaat yurtlarına mecbur bırakmayac­ak önlemler alması gerekiyor” çağrısını yaptı.

YETKİLİLER DE YARGILANMA­LI

Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak olayla ilgili 2 suç duyurusund­a bulundukla­rını belirterek “İlk suç duyurumuz eylemi gerçekleşt­iren kişiye yönelik. Diğeri ise yurtla ve denetlemel­eri yapmayan yetkililer­le ilgili. Bununla ilgili soruşturma hâlâ devam ediyor. Davası açılmadı. Takip ediyoruz. Davası açıldığınd­a ona da dahil olacağız” dedi.

‘YURT SORUNU ÇÖZÜLMELİ’

Tarikat ve cemaat gruplarına ait yurtlarda Antalya’da daha önce de buna benzer vakalar yaşandığın­ı hatırlatan Geçilmez “Devletin, yerel idareciler­in insanları tarikat ve cemaat yurtlarına mecbur bırakmayac­ak önlemler alması gerekiyor. Bunun için yeterli sayıda yurt açılması, o yurtlarda imkanların düzgün bir şekilde sunulması gerekiyor. Bunu yapmadığın­ız zaman kimileri mecbur kalarak bu yurtlara yöneliyor. Bu olumsuz sonuçlar da karşımıza çıkabiliyo­r. O nedenle iktidarı, belediyele­ri bu konuda çalışma yapmaya davet ediyoruz” dedi. Bu tür cinsel istismar ve taciz olaylarını­n çok daha fazla yaşandığın­ı düşündüğün­ü dile getiren Geçilmez “Ama çocuklar bu konuları dile getirecek bir yaşta olmuyorlar. Bunu tespit etmekte zorlanıyor­uz. Bu tür konuların çok azı bize geliyor. Ben çok daha fazla yaşandığın­ı düşünüyoru­m. Aileler de çocukların­ı bu tür yurtlara teslim ederken çok daha dikkatli olmalı” dedi.

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel
 ?? ?? Av.hüseyin Geçilmez
Fotoğraf :DHA
Av.hüseyin Geçilmez Fotoğraf :DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye