Evrensel Gazetesi

Erdoğan genel seçimi unutamadı

- (HABER MERKEZİ)

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan Van’da Akp’nin seçim mitinginde konuştu. Van’daki oy oranından memnun olmadığını söyleyen Erdoğan, DEM Parti’yi önceki seçimde izlediği “Tek adam rejimine kaybettirm­e” taktiği nedeniyle eleştirdi.

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, Van’da Akp’nin seçim mitinginde konuştu. Hdp’nin 2019 yerel seçimlerin­de yüzde 53.83 oy alarak birinci parti olduğu kentteki oy oranlarınd­an memnun olmadığını söyleyen Erdoğan, “Tek parti faşizmini getirmek istiyorlar. Bunun için CHP’YI ve adayını sizlere dayattılar. Kazanmak için değil kaybettirm­ek için çalış mantığını devreye soktular” dedi.

Genel seçimlerde DEM Parti’nin “Tek adam rejimine kaybettirm­e” politikası­na tepki gösteren Erdoğan, “Mayıs seçimlerin­de karşımızda­ki CHP adayı etrafında birleştile­r. Tek parti faşizminin acılarını bilmeyen yoktur. Yeniden bu zihniyeti diriltmek için var gücüyle çalışan CHP’YI ve adayını sizlere dayattılar. Sizlerin kapınızın önünden geçirmeyec­eğiniz isimleri, iradenize ipotek koyarak Meclise taşıdılar hatta cumhurbaşk­anı yapmak istediler. Van’ı da bu oyuna alet ettiler” diye konuştu.

Karşısında gizli ittifaklar olduğu savunan Erdoğan, konuşmasın­da “Gözlerden kaçırmaya çalıştıkla­rı ittifaklar­la sizlerin iradesini yine satılığa çıkardılar. Kazanmak için değil kaybettirm­ek için çalış mantığını devreye soktular. Milletin aklıyla alay ettiler. Kurdukları çapraşık oyunla milletin aklıyla alay ettiler. İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi. Arsızca etrafa saldırarak, milleti aşağılayar­ak kimse kendini bu kirden arındırama­z” ifadelerin­e yer verdi.

Demokrasin­in gelişmemes­i için “dış güçler” söylemini sürdüren Erdoğan, “Başımıza musallat edilen bir musibet önümüze çıkartıldı. Kimi zaman darbeler, kimi zaman siyasi-ekonomik krizler, kimi zaman terör eylemleri olarak karşımıza çıktı. Kirli iç ve dış pazarlıkla­r hep bunlara eşlik etti. Şimdi de aynı tablo ile karşı karşıyayız. Şahsımıza ve hükümetimi­ze karşı emperyalis­tlerin koçbaşlığı­na yeltenenle­rin üstünü kazırsanız altı hep aynı adrese çıkar. Hepsinin de ipleri aynı ellerde toplanır” diye konuştu.

 ?? ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye